Suven ihanuus

Kesää, lämpöä ja vapautta on odotettu. Helteet ovat hellineet nyt viikon verran oikein urakalla, monen mielestä ihan liikaakin. Ellei sisätiloissa ole viilennystä, voi olo olla välillä varsin tuskainen. Asioilla, jopa helteelläkin, on kuitenkin kaksi puolta. Koronan vuoksi monia harrastuksia on voinut toteuttaa vain ulkona ja siihen kauniit ilmat sopivat mainiosti, tosin rajansa kuumuudellakin. Myös leikkipuistoissa on mukavampi oleskella ja nauttia kesäruokailuista kauniilla säällä kuin sateella. Samaten Pukinmäen matonpesupaikalla ahkeroineille mattojen pesijöille lämmin sää kylmään veteen yhdistyen ilahduttaa, samoin mattojen pikainen kuivuminen on iloinen asia.

Kevään ja kesän myötä puistojen peruskorjaukset ja kunnostukset ovat lähteneet käyntiin. Sitä työtä riittääkin, kun katsoo vaikkapa Malmin ja Pukinmäen yleisten alueiden suunnitelmia. Moni puisto on ollut vuosia hieman unohdettuna kunnostusten osalta ja nyt niitä ryhdytään saattamaan taas paremmin virkistyskäyttöön sopiviksi. Puita ja pensaita karsimalla, välineistöä uusimalla ja valaistusta parantamalla lähipuistoista tulee viihtyisämpiä ja turvallisempia. Taloyhtiöiden pihat ovat usein sen verran pieniä, tai autoille uhrattuja, ettei niihin mukavia oleskelu- ja leikkipaikkoja saa. Siksi puistot ovat äärettömän tärkeitä ja erityisesti viihtyisät lähipuistot varsin kaivattuja paikkoja.

Edessä on juhannus, jolle on ennustettu varsin mukavia säitä. Juhannusta kutsutaan myös keskikesän juhlaksi, koska se ajoittuu varsin lähelle kesäpäivänseisausta, vuoden valoisinta päivää. Tänä vuonna kesäpäivänseisaus oli maanantaina, joten päivät ovat jo alkaneet lyhentyä. Onneksi alkuun kyse on vain muutamista sekunneista, joten sitä ei arjessa huomaa. Monien mielestä kesä alkaa kunnolla vasta juhannuksesta, jolloin myös kesälomasesonki käynnistyy. Hyvää lomaa siis heille, jotka juhannuksesta jättäytyvät lomaansa viettämään ja oikein mainiota juhannusta aivan kaikille. Nautitaan keskikesästä!

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKimmo Sivosen kehitystyö jatkuu
Seuraava artikkeliKoillisessa pitää paikkansa sanonta: Vanhassa vara parempi