Lomia kohden

Koululaisten kesälomat häämöttävät jo muutaman viikon päässä. Etenkin pienempien koululaisten kohdalla vanhemmat saavat jälleen kerran pohtia, miten täyttää lasten vapaa-aika järkevästi, kun aikuiset itse ovat vielä töissä. Lapset toki ansaitsevat ja tarvitsevat pitkän kesälomansa, mutta monissa perheissä se tuottaa käytännön järjestelyongelmia. Vaikka perheessä olisi kaksi aikuista, ei silti peräkkäinkään ajoitetut lomat kata reilua kahta kuukautta. Osalla on onnekseen isovanhemmat auttamassa. Lisäksi muun muassa urheiluseurat ja muut harrastetoiminnot järjestävät sekä päiväleirejä, että perinteisiä kesäleirejä etenkin alku- ja loppukesästä lasten ja nuorten iloksi. Joihinkin niistä on jo ilmoittautuminen mennyt, mutta toisiin ehtii vielä hyvin mukaan.

Koronapandemian helpottuminen avasi ensimmäiseksi harrastuksia lapsille ja nuorille. Tänään Viikissä ja kesäkuussa Puistolassa käynnistyvät maksuttomat puistojumpat tuovat iloa myös monille työssäkäyville, jotka eivät ole talvella jumpparyhmiinsä päässeet. Myös Erä käynnistää ryhmäliikuntaa ulkosalla. Moni on jo lopen kyllästynyt etätapahtumiin ja odottelee innolla paikan päälle pääsemistä niin harrastuksiin, kesäteatteriin kuin muihinkin tapahtumiin. Toivottavasti se aika koittaa pian, tähän mennessä tapahtumien järjestämistä on aina vain siirretty eteenpäin. Päästäänkö tänä kesänä vihdoin täälläkin nauttimaan erilaisista kesätapahtumista ja Helsinki-päivän perinteisestä Satakielikierroksesta?

Puutarhoilla ja kukkakaupoissa on riittänyt väkeä. Lämpimät säät ovat innostaneet istuttamaan kukkia pihamaille ja parvekkeille, monille parveke on kuin lisähuone kesäkaudella. Pihamaiden kunnostuksiin on tänä vuonna entistä suurempi tarve heillä, joiden perheissä valmistuu uusia ylioppilaita. Lähisuvunkin kesken on turvallisinta juhlia pihalla, väljin etäisyyksin. Kouluille ei omaisia todennäköisesti tulla huolimaan, sen sijaan oppilaat saavat ilokseen ainakin tämän hetkisen tilanteen valossa ylioppilastodistuksensa ja lakkinsa kouluillaan pienimuotoisessa yo-juhlassa.  Jo se tuottaa monille iloa.