Syystien jumpat siirtyvät Työväenopistolle

syystien palvelukeskus
Syystien palvelukeskus. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Syystien palvelukeskuksessa jumpataan ensi syksystä lähtien pääasiassa työväenopiston toimesta ja jumpista peritään pieni kurssimaksu.
Talon omat liikuntaryhmät ovat jatkossa vain asukkaille
.

-Syystien monipuolisessa palvelukeskuksessa kaikki toteutuva senioriliikunta on sosiaali- ja terveysviraston linjoja noudattaen ulkoistettu tulevana syksynä. Meillä suurin liikuntapalveluiden tuottaja ensi syksynä on työväenopisto, kertoo talon vastaava ohjaaja Leea Parhiala.
Parhiala selventää, että talon oma liikuntatoiminta keskittyy jatkossa
niihin asiakkaisiin, joilla on uhka joutua ympärivuorokautiseen hoitoon.
-Toisin sanoen suuntaamme resurssimme heikkokuntoisiin ja syrjäytymisuhan alla oleviin senioreihin.
Liikuntaryhmien suhteen työväenopisto hoitaa ilmoittautumiset ja kaiken toimintaan liittyvän, palvelukeskus tarjoaa tilat TVO:n  käyttöön.
-Edelleen kaikki syksyllä alkavat liikuntaryhmät on suunnattu seinioreille ja liikuntaryhmiin osallistuminen vaatii palvelukeskuskortin, johon on oikeus helsinkiläisillä eläkeläisillä ja  työttömillä, muistuttaa Parhiala.

Työväenopiston liikuntaryhmiin ilmoittaudutaan joko netin kautta, työväenopiston toimistossa tai puhelimitse.
-Kaikki Syystiellä pitämämme kurssit ovat siis vain senioreille. Sama henkilö voi ilmoittautua useammallekin kurssille, mutta jos ei aiokaan ilmoittautua, pitää muistaa perua. Muuten lähtee lasku liikkeelle, muistuttaa Päivi Christensen työväenopistosta.
Työväenopisto tulee tarjoamaan kymmenkunta liikuntakurssia, joista tiedot löytyvät jo nettisivuilta. Ilmoittautuminen alkaa elokuun puolivälin jälkeen ja kaikille kursseille mahtuu enintään 24 harrastajaa. Kurssien hinta tulee olemaan senioreille alta kympin lukukaudessa.

-Pidimme yhteisen infotilaisuuden syksyn liikuntaryhmien osalta yhdessä TVO:n kanssa toukokuussa täällä Syystiellä ja osanotto oli kiitettävää, kertoo Leea Parhiala.
Joitakin senioreita pohditutti vielä sen jälkeen,miten ilmoittautuminen onnistuu käytännössä ja jos moni innostuu osallistumaan monelle kurssille, jääkö osa vanhoista kävijöistä sitten ilman yhtään liikuntakurssia.
Parhiala kertoo, että liikuntaryhmiä Syystiellä järjestävät myös eri järjestöt, kuten Malmin rintamaveteraanit), jotka toivovat lisää jäseniä mukaan Senioritansseihinsa ja Malmin eläkeläiset (tanhu) sekä Karvinen ry (liiku ja virkisty-jumppa). Näiden järjestöjen jumppiin ilmoittautumiset hoitavat järjestöt itse.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliJuhannuksen aikaa
Seuraava artikkeliSairaalan piha sai juhlat