Rentouta kasvojesi lihaksia

EveliinaRusi
Eveliina Rusi

Tiedätkö minkä ihminen kokee kaikkein rentouttavimmaksi? Tarkoitan nyt hierontaa. On testattu ja tutkittu, että kasvojen ja pään alueen hieronta rentouttaa eniten. Olisipa muuten ihana ollut olla testiryhmässä (minkälainen ja miten toteutettu lienee) mukana.

Osalle meistä, minä mukaan lukien, kiristyneet purennan lihakset saattavat aiheuttaa monenlaisia oireita. Ehkä sinulla on kiskot käytettävissäsi, tai ehket ole koskaan kiinnittänyt mitään huomiota purennan lihaksiin.

Niin tai näin, tämä seuraava rentouttaa sinua:

Laita etusormesi napakasti kulmakarvojen alku kohtiin (keskelle nenän yläpuolelle). Vedä sitten keskeltä lähtevät vedot kohti ohimoita, sormesi kulkevat kulmakarvojen päällä symmetrisesti.

Palauta sormet keskelle, nyt sentin ylemmäs alku kohdasta ja tee uudet vedot otsaa pitkin.

Tee vedot aina ulospäin ja käy läpi koko otsan alue. Käytä voimaa juuri sen verran, kun hyvältä tuntuu. Joskus napakka ote tuntuu hyvältä, joskus taas ihan sormenpäiden hipaisu riittää. 

Ota sitten pinsetti otteella (etusormi ja peukalo) kiinni kulmakarvojesi (keskellä) alkukohdista kiinni. Tee pieniä ”nipistyksiä” koko kulmakarvojen matkalle.

Tee kolme kierrosta ja laske kädet rentoina alas ja sulje silmäsi. Tunne kuinka otsasi on kuin sulaa, pehmeää, vaaleaa vahaa. Nauti!

Liikevinkit Lähitiedon lukijoille antaa Eveliina Rusi Tapanilasta Eveliinanpolulta.
Eveliina on koulutettu hieroja, asahi- ja Ryhtiä- valmentaja sekä hyvinvoinninopas työyhteisöille.
eveliinarusi.fi