Koronarokotukset käyntiin Malmilla

koronarokotus
Malmin massarokotuspaikka löytyy Vanhan Helsingintien varressa olevasta koulurakennuksesta. Kuva Teija Loponen

Helsingin kaupunki aloitti helmikuussa koronarokotukset Malmilla Stadian ammattioppilaitoksella Vanhan Helsingintien varressa, sekä Jätkäsaaressa sekä Myllypuron kampuksella.

Vuonna 1936 tai aiemmin syntyneet voivat varata koronarokotusajan osoitteesta koronarokotus.hel.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300. Heidän omaishoitajilleen toimii vain puhelinajanvaraus.

1.2. alkavalla viikolla on käytettävissä ikääntyneiden rokotuksiin reilu 2 000 rokotetta. Vuonna 1936 tai aiemmin syntyneitä helsinkiläisiä on noin 14 000 henkilöä.

Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarisen mukaan haasteena rokotusaikataulun ja massarokotuspaikkojen suunnittelussa on rokotteiden saatavuuden epävarmuus.

Ikääntyneet saavat rokotuksista tiedotteen kotiin. Tiedote saapui 85 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille joko viime viikolla tai tämän viikon alussa.

70 vuotta täyttäneille helsinkiläisille lähetetään tiedote rokotuksista kotiin sitä mukaa kun heidän rokotusvuoronsa tulee. Iäkkäimmille helsinkiläisille on myös tavoitteena soittaa koronarokotuksista. Kotihoidon asiakkaat saavat tietoa rokotuksista kotihoidon työntekijöiltä. Heille tullaan tarjoamaan tilanteesta riippuen rokotusta joko rokotuspisteessä tai kotona.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHissaryhmä kaivaa esiin Tapaninvainion juuria
Seuraava artikkeliKoneiden häädölle jatkoaikaa