Päättäjien palsta: Björn Månsson, Terhi Peltokorpi ja Sinikka Vepsä

valtuutetut
Kauko Koskinen, Veronika Honkasalo, Heimo Laaksonen, Alviina Alametsä, Sinikka Vepsä, Abirahim Hussein, Terhi Peltokorpi, Björn Månsson ja Mari Rantanen
 1. Mistä saavutuksistasi kuluneella valtuustokaudella koet iloa?
 2. Mitä Koillis-Helsinkiä koskevia asioita olet ajanut?
 3. Mitä olisit tällä kaudella halunnut saavuttaa?
 4. Aiotko olla jälleen ehdolla, miksi?

Björn Månsson, rkp

 1. Korona-pandemiahan on iskenyt erityisesti rankasti Helsinkiin, mutta iloa koen siitä, että terveydenhoito ja sen henkilökunta on kestänyt vaikeat paineet ja kaupungin talous on ollut ennestään hyvässä kunnossa, jolloin olemme myös taloudellisesti pärjänneet kriisissä ja pystyneet tukemaan helsinkiläisiä ja pienyrityksiä selviämään. Tämä ei tietystikään ole kenenkään yksittäisen kuntapoliitikon saavutus, vaan yhteinen, mutta minä ja puolueeni olemme olleet mukana aiempina vuosina pitämässä talouden kurissa, ja siitä on nyt iloa.
 2. Tietysti ennen kaikkea Malmin lentokentän ja sen ympärillä olevan viheralueen säilyttämistä, mutta muista asioista voin mainita Tapanilan ala-asteen pelastamisen, Tapanilan kylätilan perustamisen vanhaan puukouluun sekä jääkaudelta olevan siirtolohkareen pelastamisen samoin täällä Tapanilassa. Oman kylän ulkopuolella olen ollut mukana mm. Tapulin asukastalon ajamisessa, ja yleensäkin muiden alueen valtuutettujen kanssa yhteistyössä aina ajamassa Koillisen etua ja asiaa.
 3. Toiveeni oli tietysti, että järki olisi voittanut Malmin lentokentän osalta, mutta kamppailu ei ole päättynyt, vaan jatkuu. Korkeampien suojakaiteiden saaminen junaratojen ympärille on osoittautunut vaikeaksi, samoin kuin Malmin aseman rullaportaiden ja hissien kunnostus, kun nämä asiat eivät ole kaupungin vaan valtion käsissä…
 4. Ilman muuta, puolueeni on asettanut minut ehdokkaaksi jo viime keväänä. Työ on kesken ja motivaatiota ja intoa riittää. Olenhan jo eläkkeellä, mutta sen hyvä puoli on, että pystyn istumaan kokouksissa ja myös käymään eri asukastilaisuuksissa enemmän kuin nuoremmat, edelleen työelämässä olevat.

Terhi Peltokorpi, kesk.

 1. Olen toiminut valtuustoryhmämme puheenjohtajana ja yhteistyö eri valtuustoryhmien kesken on sujunut hyvin.
 2. Olen todella iloinen siitä, että koillisen valtuutettujen, asukkaiden ja eri järjestöjen välinen yhteistyö on toiminut hyvin. Tämän ansiosta olemme saaneet yhdessä edistettyä alueella monia tärkeitä asioita, yhtenä esimerkkinä Suuntimopuistoon rakentuva uusi koulu- ja monitoimitila.
 3. Suurin pettymys koskee sitä, että valtuuston enemmistö päätti leikata kotihoidon tuen kuntalisää rajusti ensi kesästä lähtien. Olen myös erittäin pettynyt siihen, että Malmin lentokentän arvoa ei nähdä valtuustossa ja kentän lentotoimintoja ollaan ajamassa alas.
 4. Olen lupautunut ehdokkaaksi. Monet helsinkiläiset ovat toivoneet, että olisin vielä ehdokkaana. Koen, että minulla on vielä annettavaa luottamushenkilönä ja haluaisin puolustaa valtuustossa erityisesti Koillis-Helsinkiä, alueemme palveluita, kaikkien oikeutta laadukkaisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin ja koulutukseen sekä monipuolisia vapaa-ajan palveluita. Tuon valtuustossa esille terveydenhuollon ammattilaisen ja lapsiperheellisen näkökulmia.

Sinikka Vepsä, sdp

 1. En uskalla varmuudella nimetä mitään juuri omaksi saavutuksekseni, koska työskentely valtuustossa vaatii yhteistyötä. Iloa tunnen siitä, ettei Tattarisuolle tule jättimäistä hakebiolämpökeskusta. Samoin siitä, että hoito/laitosapulaisia on palkattu lisää Helsingin omiin Seniorikeskuksiin. Tein siitä talousarvioaloitteen, joka torpattiin, mutta nyt heitä on palkattu lisää. Samoin asukastalojen yleisavustusta nostettiin, josta tein talousarvioaloitteen. Sisäilmaongelmallisia päiväkoteja ja kouluja korjataan ja rakennetaan uusia huonokuntoisten tilalle, kuten nyt Suuntimopuistoon, mikä on tärkeä asia.
 2. Suutarilaan saadaan kunto/juoksuportaat. Valitettavasti HUS Labran kiertävää näytteenottopistettä ei saatu Jakomäen terveysasemalle edes muutamaksi tunniksi viikossa. Puistolan asemanseutua eikä Puistoria kaunisteta vähään aikaan puilla, vaan istutukset pysyvät edelleen hyvin vaatimattomina. Laiholan talon kunnostamisesta tein aloitteen. Uusimman aloitteen tein 9.12.20, joka koskee Malmin lentokentän kaupungille siis veronmaksajille tulevien maan perustamiskustannusten todellisen summan selvittämistä. Kustannukset ovat kasvaneet huimasti sulfidisavilöydösten jälkeen.
 3. Olisin toivonut myönteistä päätöstä Malmin lentokentän toiminnan ja sen luonnonniityn säilyttämisestä. Kaupungin vanhustenhoivan, etenkin kotihoidon, olisin toivonut laadullisesti edistyneen nykyistä enemmän. Muistisairaiden ryhmäkoteja tarvitaan nykyistä enemmän. Laiholan talon tilanne jäi harmittamaan. Vielä on kuitenkin toivoa. Talolle on ilmaantunut yksityinen ostaja, joka arvostaa kulttuurihistoriaa ja olisi halukas kunnostamaan talon ja vuokraamaan sen esimerkiksi kahdelle taiteilijaperheelle. Eri asia on voiko kaupungin poliittiseen päätöksentekoon vielä vaikuttaa.
 4. Olen ehdolla kevään kuntavaaleissa. Arjen asiantuntijaa tarvitaan pitämään ikäihmisten, nuorten, lasten ja Koillis-Helsingin puolia. Malmin lentokentän toiminnan puolesta taistelu jatkuu.

Edellinen artikkeliLentoasemanpuisto kiinnosti 34:ää suunnittelijaa
Seuraava artikkeliNopeusvalvontakameroita nousee koilliseenkin