Nopeusvalvontakameroita nousee koilliseenkin

nopeusvalvontakamera
Suutarilassa Siltamäen kyltin kohdalla sijainnut kamera sai päällensä vihertävää maalia pian asentamisen jälkeen. Kuva Arto Lauriala

Helsinkiin sijoitetaan tänä vuonna useita automaattivalvonnan liikenneturvallisuustolppia myös esikaupunkien ajoväylille sen lisäksi, että niitä sijoitetaan yhä enemmän kaupungin sisääntuloväylille.

Ensimmäinen nopeusvalvontatolppa on jo pystytetty Suutarilantien varteen. Tolppa joutui ilkivallan kohteeksi lähes heti.

Kuusi muutakin automaattivalvonnan pistettä on jo tiedossa. Automaattinen liikennevalvonta tulee ilmestymään Suurmetsäntielle lähelle Malminkaaren risteystä, Latokartanontielle bussiterminaalin lähistölle, Pihlajamäentielle Lahdenväyläntien risteyksen tietämille, ja toinen Pihlajamäentielle lähelle ostoskeskusta sekä Jakomäkeen Somerikkotielle. Myös Ala-Tikkurilaan Tikkuritielle Helsingin puolelle on nopeusvalvontatolppa luvassa.

Kaupungin tavoitteena on asentaa vuosittain keskimäärin 14 peltipoliisia vuosien 2020-2024 välisenä aikana. Valvontapisteitä on esitetty paikkoihin, joissa on sattunut paljon onnettomuuksia ja joille asukkaat ovat itse toivoneet valvontaa. Myös esimerkiksi koulujen läheisyys ja katujen vilkkaus vaikuttavat valvontapaikkojen valintaan.

Yhden valvontapisteen hinta on noin 20 000 euroa.

Kasvaneen kameravalvonnan tarvetta sisääntuloväylillä perustellaan sillä, että kyseisillä väylillä sattuu vuosittain useita henkilövahinkoon johtaneita liikenneonnettomuuksia ja satoja peltikolareita.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPäättäjien palsta: Björn Månsson, Terhi Peltokorpi ja Sinikka Vepsä
Seuraava artikkeliLunta riittää