Mosalaiset ratkaisivat Malmin aseman kulkuongelman

Mosalaisten kekseliäisyyden ansiosta Malmin junalaiturille pääsee nyt hyppyrillä tai kuntoportaita pitkin. Malmilla saattaa olla kohta niin terveitä asukkaita, että terveyskeskuksesta voi luopua pysyvästi.

Rautatieviraston (rAtIvItO-oTiViTaR) mukaan Malmin asemaa ei kannata käyttää. Syynä on se, että aseman molempien päiden liukuportaat ovat perjantaina pyörähtäneet poikittain. Tapahtuma estää ihmisten pääsyn junalaiturille tai sieltä pois.

Hissitkin ovat vielä rikki. Ne ovat olleet epäkunnossa vuodesta 1970 asti ja toimivat väliaikaisesti yleisövessoina.

– Toivomme ihmisiltä ymmärrystä ja malttia, sillä portaiden kääntymisen syyn selvittäjän rekrytointi viivästyy, koska valmistelemme hissien epäkuntoisuuden 50-vuotisjuhlia, toteaa Rautatieviraston Lopettakaa jo se valitus Malmilla -osaston vs. johtajan varapomo Ormus Mäki.

Hissien korjauksesta hän ei jaksaisi puhua. Sen verran Mäki valottaa, että Rautatieviraston Aspan eli Asiakasta pakoon -ryhmän tiskillä huojuvasta Malmi-palautepinkasta on kerran lähetetty ja monesti aiottu lähettää sisäistä viestiä Mitä te meitä vaivaatte, jos hissi ei toimi -jaokselle. Viesti on lopulta palautunut Aspaan Turha sitä on korjata, kun menee niin helposti rikki -tiimiltä.

– Ettehän paina sanojani lehteen, vaan villaisella, pyytää Mäki.

Satasen saatuaan Mäki jatkaa, että mainittu tiimi on ohjeistanut Aspaa sanomaan korjausta kinuaville malmilaisille, että hissit ja liukuportaat ovat jatkuvan ilkivallan kohde. Korjauksiin on turha enää upottaa verovaroja, kun työläisten enemmistökin on siirtynyt käyttämään autoja.

Asiakkaille ei kannata kertoa, ettei Malmilla oikeastaan kukaan mitään riko. Kaikki on jo rikki tai vain kulunut loppuun ja pitäisi vaihtaa. Mutta ei vaihdeta, sillä uuden hankinta söisi tiimin Lennetään mieluummin ulkomaille kuin pihalle -retkeilyrahaston pohjatonta kassaa.

Malmin junalaiturille on jumittunut rappuesteen takia muun muassa liki sata maailman toimivimman kaupungin joukkoliikenteeseen tutustumaan tullutta eskimoa, joiden kertalippu on umpeutunut. Uutta ei saa, koska konduktööri ei myy, ja aseman lippuautomaatti on viety sitä hipeltävien likasormien takia varastoon. Koska korona.

– Ilman lippua ei saa matkustaa. Aidan yli ei pääse. Voi kuolla sähköiskuun, tietää laiturialueita ostopalveluna huoltavan Rata Taa Haa Oy:n huoltotyyppi Johan Kärvähti.

Hän on yrittänyt vapauttaa junasta tulleita selvittämällä, että miten aidassa kulkeva suurjännite katkaistaan.

– Täälläkin oli sähkökaapin sisälle kiinnitetty luvaton hyttysmyrkkymainos, hän sadattelee työpäivän vienyttä tekstinpoistoa.

Paikallinen seurakunta on lähettänyt Malmin keskustan pastori Timoteus Eurolavan käännyttämään liukuportaita. Tieto on kerännyt paljon tykkäyksiä ja hymynaamoja somessa. Vielä enemmän on peukutettu ja wau´utettu kommenttia Tapanilan ryhmässä.

– Auttakaamme Malmin aseman käyttäjiä, joita mekin olemme, kutsui kokoon kylän terävimpiä etsivä Viktorinox Kärppä.

Mosalaisvoimin onkin jo käyty lapioimassa ylös Jakomäen Slåtmossenin suohon upotettu Herttoniemen hyppyrimäki.

– Hyvältä näyttää. Pistettiin se justiinsa Malmin bussiterminaalin viereen aiotun 16-kerroksisen talon paikalle. Matkustajat voivat laskea pyllyllään suoraan junanvaunuun, Kärppä kehuu ja kiittelee kökkäväkeä.

Menikö tämä nyt putkeen? Entä toiseen suuntaan ja miten eskimot ja muut?

– Totta Mosassa kaikki pääsevät poiskin. Seuraavaksi haetaan Ylä-Malmintorin rautaväkkyrä, taivutellaan siitä vähän selvempi M ja hitsataan jatketta. Syntyvän tukirungon päälle rakennetaan kaupunkilaisten haluamat kuntoportaat. Niitä pitkin pääsee molempiin suuntiin ylös ja alas. Vieressä juoksee invaluiska, joka käyttää liukuportaiden moottoria. Se oli ehjä, virta vain oli poikki.

No niin! Malmin matkustajille tulikin kunnon systeemi, joka yhdistää putken, laiturin ja terminaalin. Porukka saa samalla liikuntaa ja taidetta.

– Juurikin niin. Torin ämmä pääsi oikeuksiinsa. Jatkossa se kertoo muille Malmista, meille Mosasta, Kärppä herkistyy.

Nyt mosalaiset ratkovat jo Ylä-Malmintorin kuravesipulmaa. Ideoita voi ehdottaa kylän somesivulla.

Pirjo Pihlajapuu

Edellinen artikkeliLääkitys käyttöön astmaatikot ja allergikot
Seuraava artikkeliAprillin aika