Lääkitys käyttöön astmaatikot ja allergikot

Astmaatikot ja siitepöyallergikot alkavat oireilla juuri nyt.

Erikoislääkäri Torda Szilvay Malmin terveysasemalta muistuttaa kevään olevan jo niin pitkällä, että astmaatikot ja siitepölyallergioista kärsivät oireilevat.

Oireet vaikuttavat varsin samoilta kuin koronavirustartunnassa, mutta nämä oireet helpottuvat kun muistaa käyttää saamiaan astma- ja allergialääkkeitä ohjeistuksen mukaan.

Juuri nyt moni pelkää turhaan sairastuneensa koronaan, kun kyse onkin jokakeväisistä tutuista oireista.

Varsin monella astmaatikolla ja allergikolla on alkukeväästä lievää hengenahdistusta, kurkun käheyttä, vesinuhaa ja kenties pientä lämpöäkin. Katupöly ja siitepölyt vaikuttavat hengityselimiin. Ajoissa aloitettu ja oikein käytetty lääkitys kuitenkin poistaa pahimmat oireet.

Erikoislääkäri Torda Szilvay kertoo, että vaikka Malmin terveysasema on nyt muutettu koronaterveysasemaksi, saavat sen asiakkaat silti uusittua reseptinsä.

-Osa lääkäreistä siirtyi täältä toisille terveysasemille työskentelemään, osa tekee töitä etänä. Silti labratulokset saa puhelimitse ja kiireellinen hoito onnistuu, osoite on vain eri. Eli puhelimella kannattaa ottaa ensin yhteyttä, aivan kuten ennenkin, Szilvay opastaa.

Malmin koronaterveysasemalla on Torda Szilvayn mukaan ollut vielä rauhallista. Testattavia on käynyt tasaista tahtia harvakseltaan, jonoja ei ole päässyt syntymään. Koronatestaukseen ei mennä omatoimisesti, vaan ensin tulee soittaa koronavirusneuvontaan, 09 310 10024 , josta ohjataan testaukseen, jos se katsotaan tarpeelliseksi.

Teija Loponen