Viikin pellolle syntynyt luistinrata veti valtavasti väkeä

Viikin pellon luonnonjää houkutteli runsaasti väkeä luistelemaan. Kuva Jani Jakonen

Helsingin kaupunki on jättänyt useimmat luistelukentät jäädyttämättä kehnon talven takia. Luonnonvoimat puuttuivat viimein peliin ja loihtivat viime viikon lopulla valtavan luistelukentän Viikin peltoalueelle.

Pelto oli ensin veden vallassa usean päivän ajan Vanhankaupunginlahden tulvimisen takia. Sitten ilma pakastui sen verran, että Viikin tulvavesialue jäätyi.

Esimerkiksi viime lauantaina kansaa vaelsi sankoin joukoin luistelemaan Viikin pellolle. Jotkut kävijät arvioivat, että paikalla saattoi olla satoja kävijöitä.

Joku oli raahannut mukanaan jäälle ison puhallettavan säkkituolin ja nautti siinä istuen talvipäivästä. Ihmiset seurustelivat keskenään. Jäällä nähtiin niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin. Jotkut perheet saapuivat paikalle autolla jääkiekkovarustusten kanssa.

Luistelu näytti sujuvan tässä yllättävässä paikassa hienosti. Jää kantoi luistelijat hyvin. Viikin tilapäisen ”järven” veden syvyydestä ennen jäätymistä ei ole tietoa, mutta siellä oli sen verran syvää, että kovalla tuulella vesi lainehti reippaasti. Lisäksi alueella uiskenteli isoja joutsenia

Jani Jakonen

Edellinen artikkeliAmpujantielle tuleva hoitopaikka maksaa yli 10 miljoonaa euroa
Seuraava artikkeliHuhtamo ja Laitala valtaavat Lavaklubin: Kaj meitä laulattaa