Ojat tulvivat yli äyräiden

Sadekuuron jälkeen Akkutien laidassa tulvii rakennuksille saakka.

Tattarisuolla vesi lainehtii sateiden jälkeen Akkutien alkupäässä. Pahimmillaan Akkutiellä vesi yltää ojan tukkeutumisen vuoksi rakennusten sisälle saakka.

Yksi Akkutien tonttien vuokralaisista on useampana vuonna ottanut yhteyttä kaupungin vesiongelmasta, koska vesi on valunut sisälle asti.  Hänelle on vastattu, ettei kaupungilla ole varaa tulla avaamaan ojaa ja itsekään sitä ei saa tehdä, koska oja on kaupungin aluetta.

Onko todella näin, siihen haimme vastausta.

-Valitettavasti alueella on ongelmia yleisesti ojien toimivuuden kanssa, koska osittain ojia on rakennettu umpeen kiinteistöjen toimesta ja monin paikoin kiinteistöjen tonttien sisäänajoliittymien ojarumpu ei vedä, vaan vaatisi kunnostuksen tai uusimisen. Tämä on kiinteistön vastuulla. Lisäksi ojiin kipataan jätteitä sekä työnnetään talvella tonttien pihasta lumia, joiden mukana ojiin päätyy myös jätettä, toteaa tiimipäällikkö Tarja Myller Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön kunnossapidosta.

Myller lupaa, että he käyvät joka tapauksessa tutkimassa tämän kyseisen paikan ongelman osalta, mitä sille on tehtävissä, ja kenen on vastuu.

-Katutarkastaja kehottaa tarvittaessa kiinteistöjä avaamaan tonttiliittymän rumpuja. Jos vastuukohta kuuluu kaupungille, esimerkiksi puiston kohdalla, perataan oja kaupungin toimesta tarvittaessa, toteaa Myller.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliFriendship Cafe yhdistää eri kulttuurit
Seuraava artikkeliPelastuslaitoksen juhlaparaati lähtee Malmilta