Ihme tapahtui: Lentotoiminta jatkuu sittenkin!

Ilmailu Malmilla jatkunee sittenkin ensi vuonna. Kuva Teija Loponen

Lentotoiminta Malmin lentokentällä ei päätykään vielä vuodenvaihteessa 31.12.2019. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ei sulje lentokenttää, koska toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen irtisanominen on riitautettu.

Malmin lentokentän nykyinen vuokrasopimus on solmittu Helsingin kaupungin ja Malmin lentokenttäyhdistyksen välillä. Sen riitautti lentoasemaa puolustava Malmin lentoaseman ystävät ry, koska irtisanomispäätös tehtiin kuulematta asianosaisia riittävästi.

Myös Malmin lentokenttäyhdistys ry nosti asiasta kanteen.

Traficomin päätös helpottaa kentällä edelleen olevien kymmenien lentokoneiden tilannetta, sillä korvaavaa lentopaikkaa ei ole eduskunnan asettaman vaatimuksen mukaan järjestetty.

Traficomin mukaan päätöstä lentopaikan lakkauttamisesta ei voida tehdä ennen kuin riitautettu asia on käsitelty tuomioistuimessa. Helsingin kaupunki ei omalla päätöksellään voi myöskään sulkea virallista rajanylityspaikkaa, jollainen Malmin lentokenttä edelleen on.

Teija Loponen