Pihlajamäen leijonien kevät: Leikkipuistoille leluja ja markkinat ostarilla

Maasälvän leikkipuiston lahjaleluja ihastelemassa Jukka Holopainen, Anita Huuhtanen, Emmi Mikkonen, Mohamed Mire sekä Juha Kallio. Kuva Teija Loponen

-Kyllä oli ihana ruksata kuvastosta lelutilausta, kun kerrankin oli rahaa käytettävissä, iloitsivat Maasälvän ja Salpausselän leikkipuistojen edustajat Pihlajamäen lionsklubin edustajille.

Leijonat olivat kuulleet leikkipuistojen lelutarpeesta ja halusivat ojentaa auttavan kätensä. Molemmat alueen leikkipuistot saivat mukavan summan käyttöönsä, jolla saivat itse hankkia juuri sellaisia tarvikkeita, joista on pulaa.

-Meillä koululaiset odottavat jo innolla uusia sählymailoja ja eskaritytöt hyppynaruja ja hulavanteita. Vanhempien toive pienimmille lapsille oli vesileikkiallas ja lisäksi uusi sähkögrilli, joilla kaikki voivat grillata itselleen välipalaa, kertoi Salpausselän leikkipuiston Emmi Mikkonen. Salpausselkään hankittiin myös lasten soittimia.

-Täällä Maasälvässä tämä on tyttöjen suosikki, esitteli Mohamed Mire nostaen esiin prinsessatelttaa. Sitä voi käyttää sisällä ja ulkona.

-Mekin teimme hankintoja lapsilta ja vanhemmilta tulleiden toiveiden mukaan. Otimme myös huomioon sen, että uusia leluja saadaan niin pienille kuin isommillekin lapsille, sisä- ja ulkokäyttöön. Esimerkiksi nämä pienet ostoskorit tulevat taatusti olemaan kauppaleikeissä suosittuja, liikennevalotolppaa testattiinkin jo ja pienet ilahtuvat varmasti noista kävelykärryistä, listaa Maasälvän Anita Huuhtanen.

-Me ajattelimme, että on kätevämpää antaa leikkipuistojen käyttöön tietyt summat, joilla he voivat itse valita kaikkea tarvitsemaansa. Tämä lahjoitus oli meillekin todella mieleinen, kertoi Pihlajamäen kauden presidentti Juha Kallio.

Tulevana viikonloppuna järjestetään leijonien Pihlajamarkkinat todennäköisesti viimeistä kertaa.

-Pihlajamäen ostoskeskuksen toinen siipi tullaan purkamaan ja tuolla Moreenitien alueella emme enää jatkossa voi markkinoita järjestää. Mutta katsotaan mitä kehitellään tilalle, toteaa klubin jäsen Jukka Holopainen.

-Pihlajamarkkinoita on ehditty pitää tämä vuosi mukaan lukien 22 kertaa ja aina olemme saaneet mukavasti varoja alueemme lapsiperheiden auttamiseksi. Lisäksi markkinoiden monipuolinen ohjelma on kerännyt satamäärin alueen ihmisiä nauttimaan tapahtumasta, lisää Juha Kallio.

Lauantaina pidettävien markkinoiden ohjelmassa on perinteisesti mukana Punanokka The –soitin ja lauluyhtye, lisäksi on Pukinmäen taidekoulun esityksiä, tanhuryhmä, huutokauppa, musavisa, arpajaiset ja herkkuja hernekeitosta makkaraan sekä erilaisia myyntikojuja ja paloauto ihasteltavana. Markkinoille ovat tervetulleita muutkin kuin pihlajamäkeläiset.

Teija Loponen

Pihlajamäen markkinat lauantaina 25.5. kello 10-15.

Edellinen artikkeliPuMa Volley juhlii 30-vuotista taivalta
Seuraava artikkeliKevään valkolakkien saajat