Leijonanaiset putsasivat torin

Seitsemän lionsnaista tarttuivat kaupungin tarjoukseen siivoustalkoiden järjestämisestä. Kuva Teija Loponen

Puistolassa toimivan Lions-club Parkin väki päätti pistää pystyyn siivoustalkoot Puistolan torilla. Mukaan lähti myös Puistorin K-kauppias lahjoittamalla pullakahvit osallistujille.

Siivoustempaukseen kutsuttiin myös muita puistolalaisia, ja vaikka sade tihuutteli pitkin iltaa maanantaina, ilmestyi leijonien iloksi torille muitakin roskien kerääjiä. Keräyskepit ja roskapussit tarjosi Helsingin kaupunki.

-Näin tästä ilmoituksen ja ajattelin, että tuonne voisimme lähteä mukaan. Heidikin oli asiasta ihan innoissaan, kertoo Heta Hyvönen.

-Vähän vaikea tätä kerääjää on käyttää, tuumi 5-vuotias Heidi nyppiessään sillä ensimmäisiä roskia pensaikon seasta.

Puistorin K-kaupan viereen katoksen alle oli katettuna kahvipöytä, jota hoitelivat Anne-Maarit Eskola ja Lisbet Sipilä.

Ritva Hyttinen, Tarja Äikäs, Marjut Olin ja Virpi Simpura olivat jo vajaassa puolessa tunnissa saaneet roskapusseihin melkoisesti saalista.

-Yllättävää, että vain yksi kasvomaski löytyi, mutta tupakantumppeja on sitäkin enemmän, naiset tuumivat.

Parissa tunnissa tori lähialueineen siistiytyi mukavaan kuntoon.

Lions Club Parkista talkoissa oli mukana seitsemän henkeä ja muita puistolalaisia roskatalkoisiin lähti suurin piirtein saman verran, sää kun ei oikein tempausta suosinut.

-Mutta olemme todella iloisia jokaisesta kyläläisestä, joka mukaan tuli. Yhdessä saatiin roskat pois torilta ja sen pensaikoista, iloitsi klubin presidentti Jaana Aura.

LC Park on näin koronavuonna joutunut supistamaan toimintaansa, mutta vaikka varainkeruuta ei ole voitu tuttuun tapaan tehdä, olivat naiset saaneet silti niin mukavasti rahaa kasaan, että saattoivat lahjoittaa Puistolan alueen kotihoidon työntekijöiden taukotilaan hierovan tuolin.

-He tekevät niin upeaa ja rankkaa työtä, että ansaitsevat vähän muistamista, totesi Jaana Aura.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliStebussa kuultiin itse tehtyjä tarinoita
Seuraava artikkeliK-market Viikin kauppias ja Pihlajamäen leijonat: Hyvän tekeminen yhdistää