Loman aika

teija loponen

Koillis-Helsinki alkoi jo heti juhannukselta hiljentyä, väkeä siirtyi lomille, erilaiset toiminnot jäivät tauoille, tiloja suljettiin ja tapahtumatarjonta hiipui. Julkiset palvelutkin ovat supistuneet aina terveysasemista lähtien. Liikenteessä on selvästi hiljaisempaa ja väkijoukkoja näkee lähinnä kauniina päivinä rannoilla sekä lasten leikkipuistoissa lounasaikaan. Heinäkuussa on hiljaista. Lomailevien kannattaa kuitenkin kysellä maisemiin jääviä naapureitaan tai tuttujaan kotivahdeiksi, vähintäänkin poistamaan postit laatikoista ja eteisen lattialta, etteivät kutsumattomat vieraat keksi murtautua tyhjillään olevan näköiseen asuntoon.

Jatkuivatpa helteet tai ei, lomatauko on jokaiselle tarpeen. Se on palautumisen aikaa ja silloin on myös mukava viettää aikaa läheisten ja ystävien kanssa. On hauskaa pohtia suunnitelmia lomapäiville, viettipä ne sitten kaupungissa tai kotimaata tai maailmaa kiertäen. Yhtä oikeaa tapaa lomailla ei ole. Joku nauttii saadessaan lepäillä ja lueskella, toinen liikkuu koko vuoden edestä ja jollekin kesäloma on seikkailujen ja uusiin paikkoihin tutustumisen aikaa. Uusia käyntikohteita voi hyvin löytää myös ihan kotikontujen liepeiltä, naapurikaupunginosista tai naapurikaupungeista. Retkeilykohteiksi voi ottaa vaikkapa uimarannat ja luontopolut, tai sadekeleillä museot ja taidenäyttelyt.

Yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella tiedän, että heinäkuussa ei paikallislehteämme kannata julkaista. Väki on lomareissuilla ja moni ilmoittajakin pitää mielellään kuukauden tauon. Heinäkuun ajan myös Lähitiedon toimitus lomailee perinteiseen tapaan. Keräämme voimia, puramme päässä pyöriviä ideoita ja nautimme vapaista päivistä, kuka missäkin ja omalla tavallaan. Heinäkuussa meille toki voi lähettää sähköpostia ja perinteistä postia, mutta vastailemme viesteihin vasta elokuun puolella. Soittaa ei kannata ennen elokuun alkua. Kaikkien muiden lailla mekin olemme lomamme ansainneet.

Kiitokset kaikille avustajillemme alkuvuoden panostuksesta, yhdessä tehden on saatu hienoja lehtiä aikaan. Rentouttavaa kesää.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliTyöpajassa syntyi merirosvolaiva kesäteatteriin
Seuraava artikkeliTapanilan sähkökaappeihin ilmestyy iloisia kuvia