Työpajassa syntyi merirosvolaiva kesäteatteriin

-Näistä saadaan hyvät seinät hytille, tuumivat Jaakko ja pojat. Kuva Teija Loponen

Pukinmäen taidekoulujen kesäkursseilla nikkaroitiin aito merirosvolaiva ja merirosvojen tarvitsemaa rekvisiittaa, joita hyödynnetään Fallkullan kesäteatterissa heinäkuussa.

Pukinmäen taidekoulujen kesäkurssit järjestettiin yhteistyössä Ossy ry:n kanssa, toinen Pukinmäen Taidetalolla ja toinen Oulunkylän puukoululla. Taidetalon kuvataideopettaja Tiina Forsmanin Merirosvolaiva -taidepajassa suunniteltiin merirosvolaivaa piirtäen, maalaten ja rakennellen.

Oikea merirosvolaiva rakennettiin puuseppä Jaakko Mursulan ohjaamana yhteisötaideteokseksi, jossa voi oikeasti leikkiä. Ensin laivaa käytetään lasten kesäteatteriesityksessä, mutta sen jälkeen yhteisötaideteos tulee kiertämään erilaisissa tapahtumissa ympäri Helsinkiä leikkivälineenä.

-Ihan ensimmäinen tehtävä oli sahata viisimetrinen puuvene poikki ja poistaa siitä noin puolitoistametriä pituudesta. Innokkaita sahaajia kyllä riitti, Jaakko Mursula kertoo.

Lyhennetty kaksiosainen vene saatiin ennen sateiden tuloa siirrettyä sisälle, jossa sitä ryhdyttiin rakentamaan. Ensin tehtiin komea merirosvopurje, jonka saa oikeaoppisesti nostettua ja laskettua, lisäksi perään suunniteltiin ja toteutettiin yhdessä hyttiosa ja keulaan veistettiin papukaijan pää.

-Olemme pitäneet tässä rinnalla asepajaa, eli askarrelleet tykin ja kuulia, eri pituisia miekkoja ja kaikkea muuta merirosvolaivassa tarvittavaa rekvisiittaa, kertoi kurssilla toisena vetäjänä toiminut Tiina Forsman.

Kuivumassa oli myös suuri papukaija, joka saa vielä rutkasti väriä pintaan.

-Periaatteessa pojat ovat itse suunnitelleet kaiken ja myös rakentavat laivan valmiiksi, minä autan siinä missä tarvitaan, Jaakko Mursula myhäilee ja neuvoo samalla kuinka purje kiinnitetään pystysalkoon.

Neljässä päivässä pitäisi merirosvolaiva valmiiksi saada.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliLaanisesta isä Camillo?
Seuraava artikkeliLoman aika