Malmin päivässä viihdyttiin

Projektinjohtaja Anni Tirri (vas) esitteli Longinojan puistosuunnitelmaa Arja Kukkaselle ja Tellervo Peltoselle. KUVA JANI JAKONEN

-Kaikki kunnon kesäjuhlat alkavat aina kunnon puhallinmusiikilla ja niin myös Malmin päiväkin, kuulutti Malmi-Seuran puheenjohtaja Maria Laurila Pohjois-Helsingin Musiikkiopiston orkesterin esitettyä fanfaarin.

Laurilan mukaan Ala-Malmin puistossa ja Malmitalolla pidetyn kaupunginosatapahtuman järjestelyihin oli saatu tänä vuonna mukaan ennätysmäärä Malmin alueen toimijoita.

-Malmin päivää ei tehdä tyhjästä. Mukana on runsaasti vapaaehtoisia tekemässä talkootyötä. Selkärankana ovat Malmitalo, Asukastalo Malmin toimintakeskus ja Malmin kirjasto.

Helsingin kaupungin suunnittelijat esittelivät Malmin päivässä neljää vireillä olevaa asemakaavan muutosta. Merkittävin tapahtumassa esitelty osallistumis- ja arviointisuunnitelma koski Ylä-Malmin Salavakuja 2:n kaavamuutosta. Alueelta on tarkoitus purkaa kaksi nykyistä asuinkerrostaloa ja korvata ne kolmella uudella asuinkerrostalolla. Asemakaavakarttoihin käytiin tutustumassa vilkkaasti.

Malmilaiset Arja Kukkanen ja Tellervo Peltonen kyselivät projektinjohtaja Anni Tirriltä Longinojan puiston puistosuunnitelmasta.

-Nimenomaan asuinympäristöön ja sen kunnossapitoon liittyvät asiat kiinnostavat. Pekanraitin kunnostuksen osalta kiinnostaa, että tuleeko siitä niin hieno kuin on suunniteltu, Kukkanen ja Peltonen kertoivat.

Longinojan puistosuunnitelma vaikutti hyvältä, mutta Ala-Malmin puiston vesialtaan huono tilanne harmitti.

-Tämä on toinen kesä kun suihkulähde on ilman vettä. Siihen pitäisi jotain rotia saada.

Välillä yleisö nautti viihdeohjelmasta kuten Malmin Salem seurakunnan lapsikuoron ja Stadin Juhlaorkesterin musiikista sekä Malmin Eläkeläiset ry:n tanssiesityksistä.

-Olisin itsekin esiintymässä, jos polvi ei olisi kipeänä. Olen mukana eläkeläisten toiminnassa, kertoi siltamäkeläinen Seija Simolin.

Viikkiläinen Irja Hermansson poikkesi Malmin päivään koska oli menossa uimaan Malmin uimahalliin.

-Ohjelma on parasta, ja täällä on myös hyvää suuhunpantavaa, kuten esimerkiksi letut.

-Erittäin hyvä, että näitä tapahtumia järjestetään. Meillä on Siltamäki-Suutarilassa oma SiSu-päivä. Tapahtumat kokoavat alueita yhteen, Malmikin on niin iso kaupunginosa, Simolin jatkoi.

Malmin päivän erikoisuus oli yhteisötaiteellisen Outomaa Malmi -hankkeen järjestämä valokuvauspiste, jossa kävijät saivat kuvauttaa itsensä leijuvilla teekutsuilla.

-Tämä on surrealistinen teehetki, huikkasi valokuvataiteilija Emilia Erfving.

Emilia Erfving kertoi, että he halusivat tuoda Malmin päivään jotakin yllättävää ja eksoottista. Vanhan ajan teekutsut sopivat Ala-Malmin puistoon, joka tuo vähän mieleen vanhat barokkipuistot.

Jani Jakonen

Edellinen artikkeliUnohdettu?
Seuraava artikkeliLonginojan maisemia tehtiin tutuksi