Malmin päivässä riittää tekemistä ja katsomista

Viime vuoden Malmin päivässä nähtiin muun muassa muhkeita muurahaisnukkeja. Kuva Merja-Elina Uusitupa

Perinteistä Malmin päivää vietetään tänä vuonna tulevana lauantaina 21.5. klo 11­­-15. Tapahtumat keskittyvät Malmitalon takana sijaitsevaan Ala-Malmin puistoon.

Malmitalon ympäristön täyttävät Malmin päivänä musiikkiesitykset, tanssi, laulu, pelit, lastenohjelmat, katumaalaus ja erilaiset työpajat. Myös uimahallissa, seurakuntatalossa ja sisällä Malmitalossa on ohjelmaa, kuten sointukylpyä ja venäjänkielinen nukketeatteriryhmä.

Kirjastossa vietetään Star Wars –päivää ja muut voimailijat saavat osallistua uimahallin ulkoaltaalla Malmin vahvin nainen ja mies –kisaa.

Malmin päivänä monet Malmin ja lähialueen yhdistykset, järjestöt ja kerhot esittelevät toimintansa. Ravintolapäivä osuu tänä vuonna samalle päivälle, joten muutama ravintolapäivän ruokakoju ja kahvila löytyvät myös tapahtuma-alueen reunoilta.

Päivän ohjelma on asukkaiden ja alueen toimijoiden tuottamaa ja tapahtuman koordinaattorit ovat Elävä Malmi –verkostosta.

Lauantainen Malmin päivä on kaikille avoin, iloinen kevättapahtuma, jossa maksutonta ohjelmaa löytyy kaikenikäisille vauvasta vaariin.

TL

Edellinen artikkeliMalmin raitille uutta ja vanhaa
Seuraava artikkeliYhteistä iloa