Malmin raitille uutta ja vanhaa

Malmin raitin, Kujasen ja Malmin torin kulmauksessa olevalle entiselle nuorisotalon tontille haetaan poikkeuslupaa.

Hakemus koskee poikkeamista kerrosluvusta ja käyttötarkoituksesta siten,  että julkisten lähipalvelurakennusten korttelialue tulisi pitkälti asuinkäyttöön. Hakemuksessa

Malminraitti 3 pohjapiirrosluonnos, tontti on tarkoitus rajata aidalla ja osin muurilla. Kuva Arkkitehtuuritoimisto Kari Ristola Oy
Malminraitti 3 pohjapiirrosluonnos, tontti on tarkoitus rajata aidalla ja osin muurilla.
Kuva Arkkitehtuuritoimisto Kari Ristola Oy

ehdotetaan vuonna 1983 rakennetun laajennusosan purkamista sekä uuden 3-kerroksisen asuinrakennuksen rakentamisen mahdollistamista Malmin raitin ja Kujasen kulmaukseen. Säilytettävän vanhan rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen voidaan sijoittaa liiketilaa.

Vanha alaosastaan hirsirunkoinen rakennus on valmistunut vuonna 1929 asuin- ja liikekäyttöön. Vuonna 1983 taloa laajennettiin nyt purettavalla lisäsiivellä ja siitä tuli Malmin nuorisotalo.

Asemakaavan mukaan rakennusoikeutta korttelissa on 1000 kem2 ja kerrosluku kaksi. Vanha puurakennus on kuitenkin 3-kerroksinen ja siksi uudisrakennuksenkin kerrosluvuksi ehdotetaan kolmea.

Jäljelle jäävää vanhaa rakennusta joudutaan peruskorjaamaan ja poistamaan rakennuksesta muun muassa tervapaperit sekä mikrobivaurioituneet eristeet.

Poikkeamishakemus on nähtävillä 9.5.–23.5.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMathias Rust Malmille
Seuraava artikkeliMalmin päivässä riittää tekemistä ja katsomista