Yhteistä iloa

Viime viikonloppuna Ala-Malmin suuri ja kaunis puisto täyttyi ihmisistä ja iloisesta yhdessäolosta. Malmin päivän tapahtuma keräsi paljon väkeä niin järjestäjäpuolelle kuin myös ohjelmasta nauttimaan. Erilaiset myyntikojut, eri aatteiden ja järjestöjen esittelyt ja ohjelma nivoutuivat yhteen mutkattomasti. Kaikille riitti hyvin tilaa ja isossa puistossa mahtui myös istuskelemaan nurmikolla tai pelailemaan kaverien kanssa. Samankaltaista toimintaa puistoihin toivottiin enemmänkin. Miksi eivät eri tahot voisi esitellä toimintojaan tai pystyttää kojuaan puistoihin muulloinkin kuin kaupunginosapäivinä? Lukuisia turhia määräyksiä ja rajoituksia on ryhdytty purkamaan, ehkä sen myötä voitaisiin sallia satunnaisesti vaikkapa kahvilapisteen tai makkarakojun pystyttäminen ravintolapäivän tapaan myös puistoihin tai uimarannoille, joissa ei muuten mitään kioskipalveluja ole.

Koillis-Helsingissä olemme sikäli varsin onnellisessa asemassa, että meillä on peräti kaksi uimarantaa. Niitä tarvitaan kun uimahallit ovat kesäisin kiinni tai remontissa. Mutta toisin kuin uimahalleissa, rannoilla ei ole mitään palveluja. Silti niiden käyttäjät mielellään ostaisivat vaikkapa jäätelöä tai kahvia ja muita virvoitusjuomia, jos niitä vain lähistöltä saisi. Esimerkiksi Pukinmäen rantapuistossa on uimaranta, viljelyspalstat ja mattolaituri kaikki lähekkäin ja ilman mitään kioskia. Asiakaskuntaa kyllä varmasti riittäisi ainakin kauniilla kelillä. Mattolaiturin lähelle on myös toivottu wc:tä jo pitkään.

Jakomäessä pääsee tällä viikolla parina päivänä osallistumaan kukkameren istutukseen Jakomäen aukiolle. Alueen asukkaat saavat itse valita, upottavatko väripuutarhaan yrttejä vai kukkia. Palkaksi istutustyöstä saa iltapäivällä kuumaa soppaa. Monien mielestä vielä parempi palkka on saada ihastella värikästä kukkamerta alueen keskustassa. Yhteisistutusidea on mainio, sillä kaikilla multasormilla ei suinkaan ole pihaa, parveketta tai viljelyspalstaa, joilla voisi istutusintoaan laannuttaa. Yhdessä tehtyä aikaansaannosta myös varjellaan paremmin.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin päivässä riittää tekemistä ja katsomista
Seuraava artikkeliFlash mob pysäytti ohikulkijoita: Satoja tenavia kokoontui laululeikkeihin