”Parkkisakkopyydys tuli Malmille!”

LUKIJAN KUVA Hietakummuntien tervetuloa-mainos jättää kertomatta, että vanhalla postitontilla voi päästä eroon kuusikymppisistä.

Malmin edesmenneen postin tontti Hietakummuntiellä toivottaa aitaan kiinnitetyllä suurella plakaatilla autoilijan tervetulleeksi. Miten ystävällistä, saattaa parkkipaikalle suuntaava todeta, mutta autolle palatessa hymy hyytyy.

– Parkkisakkopyydys tuli Malmille oikein tervetuloa toivottaen, hämmästelee ansaan astunut malmilaisyrittäjä.
Yrittäjä jätti tuttuun tapaan autonsa pihalle parkkiin, jossa pysäköinti on ollut tähän asti maksutonta.
– Posti palvelee Malmilla vielä yritysasiakkaita ja kävin siellä asioilla ennen kuin menin syömään.

Autolle palatessa tuulilasissa lepatti karvas yllätys, 60 euron lasku muistutuksena pysäköintivirheestä.
– Postin edessä ei ollut pysäköinnistä mitään mainintaa. Kun lähdin tontilta, huomasin, että yksityisalueesta kertova pysäköintimerkki oli väännetty vinoon ja portin viereen oli tullut merkki, että pitää liittyä johonkin parkkinettipalveluun, joka maksaa 30 euroa kuukaudessa. Se oli niin sekavasti kerrottu, etten ymmärtänyt koko asiaa.
Kaiken kukkuraksi merkki on laitettu puun taakse.

Yrittäjän mielestä parkkifirma on rakentanut autoilijoille todellisen parkkisakkopyydyksen, sillä portista sisään tulijan on hankala huomata merkkiä, kun sen edessä kasvaa mänty. Lisäksi tulijan huomio vedetään aidan vasemmalle puolen kiinnitettyyn tervetuloa-mainokseen.

Yrittäjä aikoo ilman muuta reklamoida laskusta.
– Soitin jo poliisille, joka sanoi, että kansalaisten pitää saada liikennemerkeistä selvää. Sieltä ei ehditty paikalle, mutta pyydettiin laittamaan kuvia.

Yrittäjä päätti pelastaa vielä muutamien tontille aikovien päivän, sillä hänestä vaikutti siltä, että yhdessä pysäköidyssä autossa oikein odotettiin parkkeeraajia.
– Kun lähdin, sinne pyrki 3-4 autoa, ja kävin sanomassa kaikille, että älkää jättäkö autojanne tänne.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMalmin tornista 15
Seuraava artikkeliEräviikingit ja Indians kolmanteen koitokseen tasatilanteesta