Harmituksen aiheita

teija loponen

Kesäaika käy monen kunnolle. Kesällä grilliherkut maistuvat ja kesäterassit houkuttelevat. Niiden myötä liikkuminen jää helposti entistä vähemmälle vaikka sitä pitäisi harrastaa tuplamäärä. Ikääntyneemmiltä asukkailta on tullut huolestuneita viestejä siitä, että heidän mahdollisuuksiaan liikuntaan ollaan karsimassa. Palvelukeskuksilla kuntosalien vapaan käytön aikoja supistetaan, samoin Siltamäessä jumpissa käyneille on ilmoitettu kaupungin taholta, että liikuntahetket lopetetaan. Päätös hämmästyttää heitä, sillä omaehtoinen liikunnanharjoittaminen on sairauksien ennaltaehkäisyä, sen avulla terveyspalveluiden kulut pysyvät heidän osaltaan kurissa.

Viime viikolla julkistettiin, että Helsingin tilikauden tulos oli 470 miljoonaa euroa ja verotulot ylittivät reilusti ennakoidun. Päättäjät olivat hyvin tyytyväisiä tulokseen. Tuore tieto harmitti toimitukseen yhteyttä ottaneita eläkeläisiä entisestään. Heidän on vaikea ymmärtää miksi senioreiden terveyttä edistäviä liikuntamahdollisuuksia halutaan karsia kun talousnäkymät ovat kohtuulliset. Eräs mies kysyikin, että onko tämä nyt sitä sotea?

Kaupungin tapa hoitaa asioita hämmästyttää myös lapsiperheitä. Kaupunginvaltuutetut ovat tehneet päätöksen, että kaikille 1-2 –luokan oppilaille iltapäivähoito tulee järjestyä. Koululaisten iltapäivähoitopaikoista tulee sen vuoksi pulaa syksyn tullen. Iltapäivätoimintaan haun ohjeessa kerrotaan, että hakulomake toimitetaan hakuaikana eli huhtikuussa siihen paikkaan, johon ensisijaisesti haetaan. Niinpä vanhemmat eivät ole osanneet hakea molempiin paikkoihin ja kakkosvaihtoehtoa ei lomakkeessa kysytty. Päätös hoitopaikasta luvataan 30.6. mennessä, jolloin moni on jo lomalla. Käytännössä kuitenkin kouluilla toteutettavaan iltapäivähoitoon pääsevät ensisijaisesti vain ensiluokkalaiset ja tukea tarvitsevat. Kakkosluokkalaiset ohjataan leikkipuistoihin. Hakukäytäntö aiheuttaa turhaa huolta, eikä liene iltapäivähoidon järjestäjienkään kannalta toimiva.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliPuistolan VPK voitti Helsinki-Maljan
Seuraava artikkeliKatukahvila valtasi Eskolantien hyvät mielessä