Puistolan VPK voitti Helsinki-Maljan

Puistolan VPK:n joukkueen iloa voiton ratkettua.

Puistolan VPK on osallistunut sopimuspalokuntien ja vapaapalokuntien tieto- ja taitokilpailuun eli Helsinki-Maljaan joka vuosi jo noin 40 vuoden ajan. Nyt tuli voitto vajaasta kisajoukkueesta huolimatta.

-Itse olen ollut mukana kilpailemassa noin 20 vuotta ja minulle tämä oli ensimmäinen voitto. Todella hyvältä se maistuu, kertoo palokunnan päällikkö Markus Sarlin Puistolan VPK:lta, joka on asema 53 Helsinki.

Puistolassa on hälytysosastossa mukana 18 henkeä, joiden joukosta kuusihenkinen kilpailujoukkue aina valitaan.

-Lähdetään tietysti siitä, ketkä olisi vapaaehtoisia, mutta tietty paras mahdollinen joukkue pyritään saamaan kasaan, Sarlin selventää.

Kisatehtävät koostuvat ihan perustaidoista, joten niitä harjoitellaan viikoittain ja lisäksi vielä erilaisilla kursseilla. Tietokisa on vaativin osuus ja tänä vuonna siinä oli paljon rakenteelliseen paloturvallisuuteen liittyvää asiaa, Sarlin kertoo.

Viime hetkellä yksi joukkueen jäsen joutui peruuttamaan osallistumisensa, mutta se ei haitannut, sillä vajaallakin joukkueella

vuoden 2017 Helsinki-maljan voittajaksi suoriutui Puistolan VPK, Toiseksi tuli Helsingin VPK ja kolmanneksi Pakinkylän VPK. Viime vuonna Puistola sijoittui neljänneksi.

Puistolan VPK:n joukkueessa kilpailivat Markus Sarlin, Antti Siivo, Tomi Tukia, Tommi Leitsaro ja Heli Valkeinen.

-Vapaapalokuntien asema ja tehtävä on mielestäni yhä todella merkittävä etenkin turvallisuusviestinnässä. Käymme lähes viikoittain kouluttamassa eri tahoja paloturvallisuuteen liittyvissä asioissa ja pitämässä sammutusharjoituksia. Toinen tärkeä tehtävämme on toimia pelastustoimen apuna tulipaloissa ja niiden jälkisammutuksissa, Markus Sarlin valaisee.

Puistolan VPK ottaa mielellään uutta väkeä mukaan toimintaansa. Nuoriso-osastoon pääsee jo kymmenkesäisenä, miehistöön 16-vuotiaana ja hälytyspuolelle 18-vuotiaana. Naisjaostoon otetaan mukaan 16 vuotta täyttäneitä ja hälytysjaostossa toimii tällä hetkellä kolme naista, yksi heistä oli mukana voittoisassa kisajoukkueessakin.

-Toimintamme pääsee mukaan pihan vain menemällä paikalle viikkoharjoituksiin. Niistä löytyy tarkempaa tietoa kotisivuiltamme. Sieltä löytyy eri ryhmien kokoontumisajat ja myös yhteyshenkilöt, jos haluaa etukäteen jotain kysellä, miehistöosastoa vetävä Sarlin opastaa.

  • Sopimuspalokuntien Helsinki-Maljasta kilpaillaan aina Helsinki-päivänä.
  • Sopimuspalokuntien / vapaapalokuntien tieto- ja taitokilpailussa on kaksi osuutta.
  • Ensin on yleisöltä suljettu tietokilpailu Keskuspelastusaseman auditoriossa. Sen jälkeen järjestetään taito-/kalusto-osuus, jossa on palokunnat suorittavat rasteilla erilaisia palomiehen taitoja vaativia tehtäviä.
  • Voittajan ratkaisee palokuntien menestys molemmissa osuuksissa ja niistä saatu pistemäärä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHarmonikkataiteilija Teuvo Ihanus 85 vuotta
Seuraava artikkeliHarmituksen aiheita