Kirkon etuovi piti lukita lokkivaaran takia

lokkivaara puistolan kirkolla
Puistolan kirkon etupiha suljettiin lintuperheenlisäyksen takia. KUVAAJA PIRJO PIHLAJAMAA

Eivät tainneet arkkitehdit Eija ja Olli Saijonmaa aavistaa, että 56 vuoden kuluttua Puistolan kirkon valmistumisesta pitää arkkitehtiparin suunnitteleman kirkon etuovi sulkea lokkipoikueen takia.

Nyt ovi on taas auki mutta viikko ennen juhannusta sisäänkäynti tapahtui sivuoven kautta kolmen viikon ajan.

– Täällä oli ongelmana lokkipari, joka suojeli poikasiaan ihmisiltä. Pari hoivasi etupihalla kolmea poikastaan. Ihmisille pari oli niin äkäisenä, ettei kenelläkään ollut asiaa lähelle, kertoo Puistolan kirkon suntio Sarita Sopanen.

Tilanne äityi jo vaaralliseksi, ja pääovi päätettiin lukita, ettei kenellekään satu pahemmin.

– Läheltä piti –tilanteita sattui paljon. Eräskin nainen säikähti ja putosi polvilleen, ja hänelle tuli mustelmia, Sopanen kuvailee.

Pääovi piti pitää kiinni myös kolmena pyhänä. Kaikki kirkolliset toimitukset saatiin kuitenkin tehtyä. Suurin oli konfirmaatio, jonka noin neljäsataa vierasta ohjattiin kirkon sisälle alaoven kautta.

Sopasen mukaan kirkon piha oli lokkien jäljiltä kuin sotatanner. Linnut olivat sotkeneet pihakiveyksen ja poikasille tuodut raadot oli levitelty ympäriinsä.

Lokeista oli ihmisille myös iloa. Monen kännykässä on nyt kuvia lintuperheestä, jonka kolme jälkeläistä saivat kirkon henkilökunnalta nimet Tupu, Hupu ja Lupu.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMelu voi häiritä Fallkullan kiilassa
Seuraava artikkeliMukiinmenevä kierros juhannuksen alla