Maratoonarit tykkäsivät tasaisesta maisemareitistä

hsm
Naiset 45 sarjan voitti Satu Ovaskainen. Hopea meni Minna Lahtiselle ja pronssi Anu Ojaselle. KUVAT PIRJO PIHLAJAMAA

Kautta historian ensimmäinen Helsinki Spring Marathon 2016 eli HSM juostiin viime sunnuntaina Koillis- ja Pohjois-Helsingin kaduilla. Tapahtuman hermokeskuksena toimi Pukinmäen liikuntapuisto,

Kisaorganisaattori Juhani Meskasella riitti tekemistä sunnuntaina.
Kisaorganisaattori Juhani Meskasella riitti tekemistä sunnuntaina.

jossa kisakoneisto auttoi osallistujia noin sadan vapaaehtoisen voimin.

Kilpailun pääjärjestäjiin kuuluva Juhani Meskanen Pukinmäestä oli tyytyväinen urakkaan, josta on tarkoitus tehdä jokavuotinen tapahtuma.

– Ei näin isoa urakkaa kannata jättää yhteen kertaan, Meskanen virnisti ja laski täyttäneensä pelkästään viranomaisten vaatimia lupapareita yli puolen sataa.

Tapahtumapäivänä sattuneista pienistä järjestelylapsuksista on tarkoitus ottaa opiksi, jotta kilpailusta voi synnyttää must-tapahtuman niin suomalaisten kuin kansainvälistenkin juoksijoiden keskuudessa.

Vastaavat maratonkilpailut on pidetty yleensä Helsingin keskustan tasaisilla kaduilla. HSM-kilpailujärjestäjien ideana on ollut tuottaa tapahtuma koillisen ja pohjoisen Helsingin kulmilla, jossa maasto on kohtuullisen tasaista. Kilpailijat kiittelivät Pakilan, Tuomarinkylän, Pukinmäen ja Tapaninvainion kautta kulkenutta maastoreittiä, jossa sai samalla ihailla hienoja maisemia.

Osallistujia tuli Venäjän ja Euroopan eri maiden lisäksi Indonesiasta ja Amerikasta asti. Päävoitot menivät tällä kertaa kotimaisille juoksijoille.

Miesten maratonille osallistui 161 juoksijaa. Voiton otti Juha Virtanen ajalla 2.49,10.

Naisten maratonin voitti Katri Vermanne ajalla 3.10,27. Osallistujia oli 71, joista vain kaksi keskeytti. Miesten maratonin keskeytti kymmenen juoksijaa.

Kisoissa oli myös puolimaraton ja kymmenen kilometrin matka. Tulokset löytyvät resultservice.fi-sivustolta.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliPonnistajat ja MPS Old Stars ylsivät avausvoittoihin
Seuraava artikkeliMegafestarit nuorten makuun