Ponnistajat ja MPS Old Stars ylsivät avausvoittoihin

Ponnistajien Topias Nikkasen, 27, vuoro koetella PK-35:n hyvin pelanneen maalivahti Luca Hannulan, 35, venymiskykyä. Kuva Heimo Laaksonen

Kausi on korkattu! Täkäläisistä joukkueista Malmin Ponnistajat sekä MPS Old Stars ottivat vakuuttavat voitot. MPS Atletico Malmin ja Puistolan Urheilijoiden oli tyytyminen niukkoihin häviöihin.

Ponnistajat isännöivät Tapulin tekonurmella naapuria Pihlajamäestä, PK:35:ttä. Ilmassa oli räntämyräköiden ohella tyypillisen sarja-avauksen tunnelmaa. Jännityksen purkautumista. Alusta asti näytti kuitenkin siltä, että Ponnistajien rutiini tulee painamaan vaakakupissa enemmän kuin vasta parisen viikkoa sitten Kolmosen sarjapaikkansa kevätlahjana saaneen Peekoon.

Ja näin myös kävi, vaikka avausjaksolla ei maaleja nähtykään. Toisen jakson alussa ponnarit saivat palkkansa ja 1-0 johdon, Joel Tuovinen jatkoi erikoistilanteessa pallon päällään näyttävästi maaliverkkoon. Tovin päästä Nooa Pujals päätti Ponnistajien tehokkaan hyökkäyksen 2-0 maaliin. Ottelun loppupuolella Olli Runsas onnistui vielä viimeistelemään 3-0 loppulukemat.

-Eka peli ja voitto. Pystyimme kontrolloimaan koko matsin ajan ja määräämään pelin kulun, summasi Ponnistajien valmentaja Vesa Hiltunen sarja-avauksen annin.

Huomenna torstaina Ponnistajat kohtaavat kello 20 Itä-Hakkilan kentällä I-HK/OMV:n

MPS Old Stars avasi riemastuttavasti historiansa ensimmäisen kolmosdivaripelin. Malmilaiset kaatoivat laillisesti Söderkullan kentällä Sipoon suden, eli SibboV:n. Kevyellä MPS:n edustusjoukkueen vahvistuksella liikkeellä olleet malmilaiset niittaisivat voittolukemiksi 2-0. Tämän viikon perjantaina, 29.4. kello 20.15, ”vanhat tähdet” esiintyvät kotiväelleen Tapanilan tekonurmella, vastustajana on keravalainen PKKU.

MPS Atletico Malmi oli kovilla Klaukkalassa, jossa isäntäjoukkue Nurmijärven Palloseura tylytti malmilaisia. Atleettien Jukka Haaralan ensi jakson 1-1 tasoitus jäi joukkueen ainoaksi. NJS onnistui toisella jaksolla tekemään 2-1 voittomaalin. Ottelu oli myös varsin lämminhenkinen keväisestä koleudesta huolimatta. Huomenna torstaina Atletico pelaa Lahden Kisapuistossa kello 21 alkavan ”yöottelun” Reipasta vastaan.

Puistolan Urheilijat saivat nuolla näppejään ja haavojaan Riihimäellä. Sikäläinen Riihimäen Palloseura oli huonotasoisen ottelun onnekkaampi voittaen sen 2-1. Ottelun alku oli perin synkkä puistolalaisille, RiPS meni 1-0 johtoon minuutin pelin jälkeen. Samy Talat tasoitti pilkulta taukoluvuiksi 1-1.

Toisen jakson ainokainen oli vanhan ”PuiU-kiusan” Pietari Palomäen tekemä isäntäjoukkueen 2-1 voittomaali.

PuiU avaa kotiottelukautensa ja makkarapuffetin nyt perjantaina 29.4. kello 19.15 Puistolan Koudan kentän tuoreella tekonurmella, entisellä hiekkakentällä. Vastustajana on Tikkurilan Palloseura. Toivotaan, että ”Koudan tekis” päästään myös testaamaan. Vielä sunnuntaina vihermaton asennustoimet olivat pahasti alkutekijöissään.

Heimo Laaksonen