Opettajakollegat tapasivat pitkästä aikaa

Kippis vanhoille hyville ajoille! Tapaamisesta tuli kaikille iloinen mieli, jälleennäkemisen riemu ja kuultiin monta kertaa kommentti, että ”vastahan me täällä oltiin”. Hannu Komulainen istuu eturivin keskimmäisenä. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Mitä tekee opettaja, joka saapui tapaamaan työkavereitaan entiselle työpaikalleen Kirkonkyläntielle, jossa on työskennellyt vuosia sitten? Kävelee vanhalle postilokerolleen katsomaan, onko tullut postia.

Vuosien tauon jälkeen viime viikon torstaina yhteen kokoontuneet Malmin ala-asteen koulun opettajat saivat uuden naurua tuottavan tarinan muistojensa arkistoon.

Malmin ala-asteen koulua ei nimenä enää ole olemassa, mutta ala-asteen opettajia löytyy vielä niin työelämästä kuin eläkkeeltäkin. Koulussa 2000-luvun molemmin puolin työskennelleet kollegat tapasivat toisiaan Kirkonkyläntie 17:ssä.

Kansakoulunakin tunnettu ala-asteen toinen koulurakennus kuuluu nykyään tien toisella puolen olevaan Malmin yläasteeseen.

Koulun luokanopettaja Hannu Komulainen keksi kollegoineen kutsua koolle niitä opettajia, jotka työskentelivät Malmin ala-asteen koulussa rehtori Raimo Riihelän aikaan.

– Meitä vanhoja opettajia opettaa Malmilla vielä kuusi. Nyt oli viimeiset hetket kokoontua, ennen kuin koulu vaihtaa taas nimeään, sanoo Hannu Komulainen.

Kirkonkyläntien varrella olevien koulujen nimet ovat vaihtuneet niin moneen kertaan, ettei perässä meinaa pysyä. Ensi syksynä on taas uuden nimen aika, sillä Kotinummen ala-asteen koulu ja Ylä-Malmin peruskoulu yhdistyvät ja käyttöön tulee nimi Malmin peruskoulu.

Sen toimipaikkoja ovat Kotinummen ala-asteen tilat Silkokujalla ja Ylä-Malmin peruskoulun tilat osoitteissa Talvelantie 1 ja Kirkonkyläntie 17. Kirkonkyläntie 25 on tätä nykyä päiväkoti.

– Sielläkin olisi ollut mukava käydä muistelemassa, mutta emme valitettavasti saaneet sinne avaimia, Komulainen harmittelee.

Paikalle pääsi reilu kaksikymmentä opettajaa. Rehtori oli läsnä monissa muisteluissa.

Raimo Riihelä johti Malmin ala-astetta vuosina 1991–2004. Ala-asteeseen kuuluivat silloin sekä Kirkonkyläntie 17:n että 25:n vaaleat koulukiinteistöt pihaparakkeineen.

Opettajat muistelevat Riihelän aikakautta lämmöllä.

– Olemme yhtä mieltä, että rehtorilla oli ratkaisevasta panos koulumme aktiiviseen toimintaan ja työssä viihtyvyyteen. Kiitos Raimo, Komulainen kiittelee kaikkien puolesta.

Ilta jatkuu ja juttuja riittää. Komulaisen mukaan opettajat puhuvat niin kauan kuin kello soi.

Pirjo Pihlajamaa