Kankaretien asukkaiden vuoro lähteä evakkoon

jakomäki
Jakomäessä on riittänyt viime vuosina rakennustyömaita. Tämä kuva kertoo joulukuusta 2014, jolloin Jakomäentielle näkyi puretun kerrostalon torso. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Jakomäen kerrostalolähiön suuri kunnostushanke etenee. Ensi vuonna peruskorjaukseen on menossa yhteensä 63 kaupungin vuokra-asuntoa Kankaretieltä.

Arkkitehtitoimisto Helamaa & Martikainen Oy:n piirtämät kaksi 3-kerroksista tasakattotaloa ovat osoitteessa Kankaretie 11 e ja f. Asukkaat muuttavat niistä korjaustöiden ajaksi sijaisasuntoihin.

Tarkoitus on uusia talojen lvis-tekniikka, peruskorjata vanhat kylpyhuoneet ja lisätä niihin vesikiertoinen lattialämmitys, uusia asuntojen kalusteet ja laitteet, korjata ikkunat ja parvekelasit sisäpuolelta, uusia saunat, tehdä kellareista varastoja, vaihtaa jätekatosten tilalle syväkeräysastiat ja uusia pihoilla istutuksia ja pelastusreitit. Lisäksi e-talon porrashuoneisiin tehdään neljä hissitornia.

Kohteen arkkitehtisuunnittelun on tehnyt Arkkitehtitoimisto Küttner Ky.

Peruskorjaus maksaa arviolta 9 328 000 euroa. Asuinneliötä kohti summa on 2 700 euroa.

Asuntojen kuukausivuokra nousee noin euron. Nyt neliövuokra per kuukausi on keskimäärin 10,02 euroa. Uusi hinta asettunee 11,06 euroon.

Talojen peruskorjaus käynnistyy näillä näkymin helmi-maaliskuussa 2017. Aiempi peruskorjaus on tehty vuonna 1998, jolloin taloista kunnostettiin saunat, katot, kaikki julkisivut ja asennettiin parvekkeet.

Kaupunki on suunnitellut hakevansa kohteeseen ehdollista korkotukivarausta ja ARA:n sekä Helsingin kaupungin hissiavustusta.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliTapaninvainiossa aletaan kerätä historiaa
Seuraava artikkeliOpettajakollegat tapasivat pitkästä aikaa