Viisi kultaa eräläisille

Erän nuoret karateharrastajat nappasivat peräti 19 mitalia Orimattilan kisoista. Osa lapsista oli kilpailemassa ensimmäistä kertaa. Kuva Maija Laaksonen 

Erä nappasi Orimattilassa yhteensä 19 mitalia, joista 5 kultaista. 

Orimattilan Karateseura järjesti 19. kerran junioriturnauksen, johon osallistui 160 kilpailijaa 23 eri seurasta ympäri Suomen. Erältä mukana oli 23 kilpailijaa, 7 valmentajaa ja 1 tuomari.

Nuorimpien osallistujien pyykkipoikasarjassa 5-7-v  poikien sarjassa Erä nappasi hienosti kolmoisvoiton Jesse Aallon voittaessa kultaa, Teo Pekkasen viedessä hopeaa ja Elias Kenkkilän sijoittuessa pronssille.

Tyttöjen 8-9-vuotiaiden pyykkipojassa Bella Aalto oli vertaansa vailla ja vei sarjan kullan nimiinsä. Samassa ikäluokassa Erän Hanan Lafgani voitti tyttöjen ottelusarjan. Niin ikään samassa ikäluokassa Emil Mähönen taisteli hopealle poikien pyykkipojassa.

Tyttöjen 12-13-vuotiaiden parhaasta menestyksestä vastasi Ronja Piironen voittaen ikäluokan tyttöjen katan (liikesarja). Linnea Salojärvi taipui niukasti ikäluokan ottelussa -40kg pronssille tiukkojen otteluiden jälkeen. Samassa ikäluokassa Luka Liikka nappasi ottelusarjan +55kg voiton ja ikäluokkaa ylemmästä katasarjasta hopeaa. Erän Ben Parikka voitti hopeaa 12-13-vuotiaiden poikien -45kg sarjassa ja Alexander Schvedsikov noppasi -30kg sarjassa pronssia. 12-13-vuotiaiden alempien vöiden katassa Teo Lappalainen nappasi hienosti pronssia ensimmäisissä karatekilpailuissaan.

14-15-vuotiaiden sarjassa sekä Kalle Puotiniemi että Elias Haarnoja olivat pronssilla omissa painoluokissaan. Lisäksi Nina Uusi-Esko ja Pinja Piironen ottelivat pronssille omissa painoluokissaan. Tytöt katasivat myös pronssille ikäluokassaan.

Kilpailupäivä oli pitkä, mutta antoisa. Yhteishenki kisaajien kesken on mainio ja kannustus oli raikuvaa, kun eräläinen kamppaili tatamilla.

Orimattilan kilpailuun päättyi kevään 2016 kilpailukausi. Seuraavat kilpailut ovat elokuun lopulla.

Maija Laaksonen

Edellinen artikkeliOpettajakollegat tapasivat pitkästä aikaa
Seuraava artikkeliKunnioitettavaa