Kirkkoherraa ei löydy omien joukosta

Malmilla jo muutaman vuosikymmenen ansiokkaasti kirkkoherrana toiminut Pertti Simola jää tehtävästä eläkkeelle syksyllä. Helsingin suurimman seurakunnan eli Malmin kirkkoherran tehtävä koetaan haastavaksi ja tulevien säästötarpeiden vuoksi niin vaikeaksi, että siihen ei kovin suurta hakuintoa löytynyt.

Uusi kirkkoherra tullaan valitsemaan seurakuntaneuvoston toimesta yhdeksän asetetun ehdokkaan joukosta.
23.2. suoritetaan haastatteluun otettavien valinta ja heidän haastattelunsa tehdään 10.3. Seuraavana päivänä päätetään soveltuvuusarviointiin lähetettävistä henkilöistä.

Soveltuvuusarvioon lähetetyt hakijat kutsutaan koko seurakuntaneuvoston haastatteluun 23.3.  Sen jälkeen vaalitoimikunta tekee esityksensä Malmin kirkkoherran tehtävään sopivista ehdokkaista neuvostolle. Kirkkoherran vaali on tarkoitus toimittaa seurakuntaneuvoston kokouksessa huhtikuun viides päivä.

Malmin kirkkoherran tehtävään hakeneista asetettiin ehdolle seurakunnissa kappalaisena toimivia, että muissa tehtävissä olevia henkilöitä.
Ehdokkaista Mikko Alava toimii Vartiokylän seurakunnan I kappalaisena, Kimmo Ansamaa Espoon Olarin seurakunnan kappalaisena ja Virpi Johanna Koskinen Kannelmäen seurakunnan II kappalaisena.

Heikki Arikan nykyinen työnantaja on Innofactor, hän on seurakuntien tietohallintojärjestelmien asiantuntija. Heikki Leppä on Vantaan Tikkurilan seurakunnassa kappalaisena ja Anja Nurminen Roihuvuoren seurakunnan kappalainen.

Harri Palmu on yrittäjä ja ammatiltaan psykoterapeutti. Seppo Sattilainen toimii Porin Teljän seurakunnassa seurakuntapastorina ja Markku Tynkkysen työnantaja on Kirkkohallitus, hän on Kirkon koulutuskeskuksen johtamiskouluttaja.

Teija Loponen