Suomen suurin, Tapanilan Erä, voi piakkoin olla maailman suurin

Eero Nuutinen, 13, on malliesimerkki Erän kasvatustyöstä. Nuutisen junnuputki muuttui jo nuorena menestyksellisesti Erän liigapaitaan. Arkistokuva/Mikko Hyvärinen

Suomen Salibandyliitto julkisti tammikuussa mikä on liiton 801:n jäsenseuran marssijärjestys lisenssipelaajilla mitattuna. Tapanilan Erä on kooltaan ylivoimainen ykkönen. Erällä oli vuoden vaihteessa 1361 lisenssipelaajaa.

Toiseksi suurin seura 1024 lisenssipelaajalla on Esport Oilers. Pronssipaikan otti Oulu Luistinseura 856:lla pelaajalla. Salibandyllä on kaikkiaan maassamme 53275 lisenssipelaajaa.
Ranking-järjestystä mitattaessa lisenssin haltijoiksi laskettiin pelaajat, harrastajat ja valmentajat. Lisäksi Erässä toimii lisenssittömiä jäseniä toimihenkilöinä lähes 100, tarkalleen 94.

Lajipäällikkö Jari Oksanen vakuuttaa Erän kotisivulla, että piakkoin menee 1500 lisenssin raja puhki. Uusia jäseniä on ehättänyt liittymään seuraan jo tämänkin vuoden puolella.

Tapanilan Erän pitkäaikainen ja määrätietoinen työ salibandyn parissa saattaa lähiaikoina paukauttaa Erän myös maailman suurimmaksi salibandyseuraksi. Epävirallista titteliä kantaa nyt ruotsalainen LIndköping. Kirittävää ruotsalaisten ohitse Erällä ei ole kuin parin sadan uuden lisenssipelaajan verran.

Heimo Laaksonen