Terveisiä St. Lousista

Southpaw Steel'n'Twang esiintyi Missourissa isoilla kitarafestareilla ja levytti siellä uusia biisejään. Yhtye järjestää uuden levynsä julkistuskeikan Malmilla. Kuva Aija Lehtonen

Ville ”Lefty” Leppäsen luotsaama instrumentaalipainotteinen voimatrio Southpaw Steel’n’Twang (SST) kutsuttiin esiintymään St. Louisin vuotuiseen steelkitaratapahtumaan syyskuussa 2015. Nyt samaa musaa kuullaan Malmilla.

International Steel Guitar Convention (ISGC) järjestettiin St. Louisissa Missourissa tänä vuonna 44. kerran. Southpaw Steel’n’Twang on ensimmäinen suomalainen yhtye, joka on kutsuttu mukaan soittamaan tapahtumaan.
USA:n keikalla yhtyeen vuonna 2014 julkaistu, loistavat kansainväliset arvostelut saanut esikoisäänite ”Hale’s Pleasure Railway” sai jatkoa. St. Louisissa Firebrand Recording –studiossa levytettiin pääosa nyt julkistettavan kakkosalbumin kappaleista.
Kolmen pitkänlinjan muusikon instrumentaalipainotteisessa yhtyeessä pedaali- ja lap steel-kitarat ovat keskeisessä roolissa strato- ja telecasterin tuodessa oman lisänsä keitokseen.

Vuonna 2013 Jemma-palkitun kitaravirtuoosi Ville ”Lefty” Leppäsen lisäksi bändin verevyys nousee rumpali Tero Mikkonen taidoista ja basisti Jp Mönkkösen mainiosta groovesta. Ville Leppänen soittaa myös vuoden 2013 parhaalla kotimaisella Blueslevyllä Micke Bjorklof & BluesStrip: After the Flood ja on tehnyt siihen biisejä.
Southpaw Steel’n’Twangin musiikillista linjaa on hankala luokitella; se on rytmimusiikin eri tyylilajeista kudottua maisemamaalausta: steel’n’twang whatever be the thang!
Malmitalon levynjulkistuskonsertissa kuullaan sähköistä ja akustista musiikkia sekä uunituoreelta julkaisulta, että viime vuonna julkaistun ja ulkomailla hehkutusta saaneen ”Hale’s Pleasure Railway”-levyltä.

Teija Loponen

Southpaw Steel’n’Twang: Terveisiä St. Louisista!
Malmitalo to 26.11. kello 19, liput 15 e. Kesto 1h & 40 min, väliaika. Järj. Bafe’s Factory

Edellinen artikkeliErän naisten pistepussi kaipaa täydennystä
Seuraava artikkeliHelsy jyrähti yleiskaavaehdotuksesta