Uimarannantien ja Rasinkujan tontista tehty vuokrasopimus

Tapaninvainiosta puretun päiväkodin tilalle tulee vuokrakoteja sekä asuntola. Monen tapaninvainiolaisen mielestä tontille kuuluisi tehdä alueen kaikille asukkaille julkisia palveluja sisältävä Kapun-talo. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Uimarannantien ja Rasinkujan rajaamaa tyhjää tonttia jo vuosia varannut hoivayritys Esperi Care Oy on käynnistänyt asuntolahankkeen.

Tontista on vuokrattu 3 223 neliömetriä Kiinteistö Oy Helsingin Uimarannantien Palvelukoti –nimiselle yhtiölle 1.10.2015-31.3.2016 väliseksi ajaksi rakennusluvan hakemista varten. Yhtiö on perustettu rakennuttajana toimivan Avain-konserniyhtiöön kuuluvan Avain Palveluasunnot Oy:n nimiin huhtikuussa.

Tontille on tarkoitus rakentaa kodit viidelletoista mielenterveys- ja päihdeongelmia sairastavalle helsinkiläiselle.
Vuokrapäätöksen on tehnyt Helsingin kaupungin kiinteistöviraston asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö. Hän on kirjannut vuokraehtoihin, että päätöksen pitkäaikaisesta maanvuokrasopimuksesta tekee kaupunginvaltuusto. Rakennustöitä ei saa aloittaa ennen valtuustopäätöstä.

Esperi Care pitänee asiasta vielä asukasillan, sillä se on pyytänyt Tapaninvainion kaupunginosayhdistykseltä, voisiko asukasyhdistys järjestää jäsenilleen asiaa koskevan avoimen kokouksen vielä tässä kuussa.
Asukasyhdistys on ilmoittanut, etteivät sen resurssit riitä järjestelyihin, mutta se voi auttaa kokoon kutsumisessa.

Esperi Caren tekemän aikataulutuksen mukaan rakennuslupa on saatu tammikuuhun mennessä ja urakka on kilpailutettu helmikuuhun mennessä. Rakentaminen alkaisi huhti-toukokuussa ja rakennus otettaisiin käyttöön vuoden 2017 toukokuuhun mennessä.
Esperi Care ei ota käyttöönsä koko tonttia, vaan se on jaettu kahtia. Virallinen tontinjako on tehty elokuun lopussa.

Tontin toisen puoliskon kaupunki on varannut yksityisiä vuokra-asuntoja rakentavalle Avain-konsernin Avain Rakennuttaja Oy:lle. Se ei voi rakentaa asuntoja ennen kuin tontin asemakaavaa on muutettu. Tällä hetkellä tontilla on merkintä y, joka tarkoittaa yleisen rakennuksen tonttia. Kun kaavamuutos on tehty, on kaupunki luvannut myydä vuokra-asuntotontin rakennuttajalle.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliYleiskaavaesitykseen on päivitetty pikseleitä
Seuraava artikkeliTalvea kohden