Talvea kohden

Viime viikonloppuna kellot käännettiin näyttämään talviaikaa, kesä jäi virallisesti taakse. Tulevana viikonloppuna kuukausi vaihtuu marraskuuksi, mikä enteilee jo vahvasti talvea. Monena vuonna Helsingin ensilumi on laskeutunut maahan marraskuun loppupuolella. Autoteemassamme muistutetaankin tarkistamaan talvirenkaiden kunto ja laittamaan tarvittaessa uudet renkaat tilaukseen. Hyvät renkaat vähentävät selkeästi onnettomuusriskiä. Talven tuloon valmistaudutaan myös pihamailla.  On aika haravoida, leikata perennat alas ja suojata arat kasvit. Viimeiset istutuksetkin ehtii vielä tehdä ennen maan jäätymistä.

Lokakuun lopussa, eli tulevana viikonloppuna vietetään Pyhäinpäivää. Lauantaina vieraillaan ahkerasti hautausmailla poisnukkuneita muistamassa. Hautausmaiden portit ovat poikkeuksellisesti avoinna torstaista maanantaihin ympäri vuorokauden. Pyhäinpäivänä moni lepopaikka laitetaan talvikuntoon viemällä asettamalla havuja ja kanervia haudan kaunistukseksi. Näin hautausmaat ovat hienossa asussa isänpäivän koittaessa reilun viikon päästä. Pyhäinpäivää eivät kaikki vietä mitenkään erityisesti. Silloin on hyvä muistaa, että valtaosa kaupoista pitää ovensa lauantaina kiinni ja vastaavasti taas kukkakaupoissa aukioloajat saattavat olla tavallista pidemmät.

Viime viikolla ja kuluvalla viikolla on monissa yrityksissä ja kaupoissa näkynyt tavallista nuorempaa väkeä töissä. Parhaillaan on menossa koulujen yhdeksäsluokkalaisten työelämään tutustumisjakso. Myös meillä täällä toimituksessa on kaksi nuorta perehtymässä lehden tekoon. Heidän tekemistään jutuista ja gallupeista saatte lähiaikojen lehdissä nauttia. Tällä viikolla vietetään useissa kouluissa yrittäjyyspäivää. Yrittäjät tekevät kouluille vierailuja kertoen omista yrityksistään ja yritystoimintaan liittyvistä asioista. Yrittäjyyden arvellaan lisääntyvän melkoisesti lähitulevaisuudessa. Kaikkien etu on, jos pidemmän yrittäjätaipaleen omaavat auttavat uusia tuoreita yrittäjiä välttämään sudenkuoppia. Siihen pyritään myös alueen omassa yrittäjien paikallisjärjestössä. Yrittäjät haluavat antaa panoksensa jo peruskoulussa opiskeleville, jos siten voivat helpottaa esimerkiksi jatko-opintojen valitsemista.

Päätoimittaja Teija Loponen