Suutarila saa uuden kiertoliittymän

Tähän risteykseen on tulossa kiertoliittymä. KUVA TEIJA LOPONEN

Suutarilantien liikennesuunnitelma Siltakyläntien ja Tapaninkyläntien välisellä osuudella sisältää kiertoliittymän ja yksisuuntaiset pyörätiet.

Suutarilan kirjastossa esitellään tänään liikennesuunnitelmaa, jossa Suutarilantien, Yrttimaantien ja Pertunpellontien liittymä on lisääntyvän liikenteen vuoksi suunniteltu kiertoliittymäksi.
Suunnitelmassa Suutarilantielle Siltakyläntien ja Tapaninkyläntien välille tulee yksisuuntaiset pyöräilyjärjestelyt noin 750 metrin matkalle. Suutarilantien länsireunan nykyistä yhdistettyä jalankulku- ja pyörätietä levennetään ja jalankulku ja pyöräily erotellaan toisistaan. Kadun itäreunalle Yrttimaantien ja Siltakyläntien välille rakennetaan pyörätie.

Lisäksi ajoneuvoliittymä Soininkujalta Yrttimaantielle katkaistaan ja yleinen pysäköintialue Suutarilantien ja Pertunpellontien kulmasta poistetaan.

Liikennesuunnitelmassa esitettäviin ratkaisuihin on päädytty siksi, että kiertoliittymä parantaa sekä liikenneturvallisuutta että liikenteen sujuvuutta. Suutarilantien ylittävällä suojatiellä on pohjoiseen mentäessä kaksi ajokaistaa rinnakkain, mikä aiheuttaa suuren riskin katua ylittävälle jalankulkijalle tai pyöräilijälle.

Siltalanpuiston asemakaava tuli voimaan tammikuussa ja osa täydennysrakentamisalueelle suuntautuvasta liikenteestä tulee kulkemaan Pertunpellontien kautta, mikä lisää liittymän liikennettä.
Helsingin strategiaohjelman 2013 – 2016 yhtenä tavoitteena on kestävän liikkumisen edistäminen lisäämällä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta liikenteestä. Liikennesuunnitelmassa esitetyt järjestelyt tukevat näitä tavoitteita.
Asemakaavan vastainen ajoneuvoliittymä Soininkujalta Yrttimaantielle tullaan katkaisemaan, sillä kiertoliittymän liikennejärjestelyt eivät mahdollista liittymän toteuttamista turvallisesti. Korvaava ajoyhteys kulkee Soinintien, Miekkapolun ja Vallesmannintien kautta.
Kiertoliittymän rakentaminen edellyttää sen alle jäävän yleisen pysäköintialueen poistamista.

Suunnitelmasta voi esittää mielipiteensä viimeistään 21.9.  kaupunkisuunnitteluvirastolle. Liikennesuunnittelija on tavattavissa
tänään keskiviikkona kello 16-19 Suutarilan kirjastossa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliLukemisen iloa
Seuraava artikkeliYrittäjiltä konkreettisia toiveita päättäjille