Kimmo Oksanen ja Sirpa Kähkönen kirjastovieraina

Kimmo Oksanen ja Sirpa Kähkönen KUVAT CARL BERGMAN JA TOMMI TUOMI

Malmin ja Pukinmäen kirjastot saavat ensi keskiviikkona mielenkiintoiset kirjailijavieraat kertomaan tuotannostaan.

Toimittaja-kirjailija Kimmo Oksanen kertoo Malmin kirjastossa kirjastaan Kasvonsa menettänyt mies.
Sairastuessaan koko kasvonsa tuhonneeseen herpesviruksen ja bakteerin aiheuttamaan tulehdukseen Oksanen oli viimeistelemässä romanikerjäläisistä kertovan kirjansa käsikirjoitusta.
Näistä syrjään sysätyistä ihmisistä hän on edelleen kiinnostunut. Kertoessaan omasta sairaudestaan Kasvonsa menettäneessä miehessä, Oksanen kirjoittaa myös asunnottomista, päihderiippuvaisista ja mieleltään järkkyneistä. Romanikerjäläiset ovat hänen sydämellään yhä vankemmin. Sairastuminen ja rujoksi muuttuminen auttoi häntä syventämään syrjäytettyjen kokemia tunteita.

Kimmo Oksasta haastattelee kirjastossa FM Päivi Hytönen ja myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tapahtumaan on vapaa pääsy, kirjailija on paikalla kello 18-20.

Viikkiläinen kirjailija Sirpa Kähkönen nähdään syksyn kirjailijavieraana Pukinmäen kirjastossa.
Kähkönen tunnetaan etenkin 1920-1940 luvuille sijoittuvasta kuusiosaisesta Kuopio-sarjasta, sekä uusimmasta romaanistaan Graniittimies, jota nyt Pukinmäessäkin käsitellään.
Paljon keskustelua herättänyt Graniittimies oli kirjallisuus Finlandia -ehdokkaana viime vuonna. Kirjassa pääosassa ovat vuonna 1935 Neuvostoliitossa eläneet tavalliset ihmiset, jotka eivät tienneet millaisia aikoja oikeastaan elivät tai mitä oli tulossa. Oli vain elettävä arkea ja koetettava selviytyä eteenpäin.

Graniittimiehessä olennaisena teemana on katulasten kohtalo. Kähkönen sanoo heistä kirjoittamisen olleen hyvin raskasta.
Historiallisten romaanien lisäksi Kähkönen on kirjoittanut nuortenromaaneja ja tietokirjoja.

Pukinmäessä yleisö pääsee kyselemään ja osallistumaan keskusteluun Kähkösen kanssa. Kirjailijailta alkaa kello 18.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliAsukkaat rakensivat monta lentokenttää
Seuraava artikkeliVain nousijaehdokas MPS Edustus voitokas