Vain nousijaehdokas MPS Edustus voitokas

Ei onnistunut tämäkään tilanne. Yrittäjänä etualalla valkopaita, PuiU:n parhaana palkittu Petri Oravainen. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Takana ei ole kovin sadokas viikko. Vain MPS:n edustusjoukkue puski voiton Spartakista. PuiU hävisi Riihimäelle, kun ei osannut tehdä maaleja. Ponnistajat saivat selkäänsä Hyvinkäällä onnekkaalta isäntäjoukkueelta. MPS/Atletico Malmin oli sateessa tyytyminen maalittomaan tasuriin itähakkilalaisten kanssa.

MPS edustusjoukkue sai Myllypuron nurmella tehdä täyden iltapuhteen yleisesti vaikeaksi vastustajaksi tiedetyn Spartakin kanssa. Ihka omaa pelityyliään pyörittävä Spartak sai nytkin sähinää livevedonlyöjien kukkaroihin siirtymällä ensi jakson alussa 1-0 johtoon. Malmilaiset onnistuivat kuitenkin aikaansaamaan spartakilaisille oman maalin, ja taukoluvut olivat 1-1. 65. minuutilla vaihdosta tulivoimaa kentälle tuonut Nico Weckströn laukoi hallitusti 2-1 johdon. 75. minuutilla sama mies tälläsi Mikko Halmeen syötöstä vapauttavan 3-1 johdon. Mutta Spartak osoitti ainaisen vaarallisuutensa karkaamalla 79. minuutilla malmilaispuolustukselta ja tehden 2-3 kavennusmaalin. Onneksi nämä luvut säilyivät loppuun asti.

MPS:llä on kolmoslohkon kärjessä 6 pinnan johto Riihimäen Palloseuraan. Jos MPS esimerkiksi voittaa kaksi seuraavaa ottelua jäljellä olevista neljästä pelistäään, niin nousu Kakkoseen varmistuu. Ensimmäinen voittorasti oli eilen tiistaina, kun MPS isännöi Mosassa FC Viikingit/2:ta. Seuraava ja kenties ratkaiseva niitti nähdään Mosan nurmella ensi tiistaina 15.9. kello 18 kun vastustajaksi saapuu sarjan hännänhuippu Lahen Pojat JS.

PuiU lähti perjantai-iltana Koudan nurmella noin 120 silmäparin todistamana Riihimäen Palloseuran kaatoon. Toisin kävi, kotijoukkue ei saanut loistopaikoistaan huolimatta tehtyä ensimmäisen puolen tunnin aikana maalia. Kaveri teki, 31. minuutilla Eero Sundström sai pallon kuin varkain ja tälläsi 0-1 vierasjohdon. Kuutisen minuuttia myöhemmin riksulaisten Pietari Palomäki onnistui toimittamaan flipperipallon PuiU:n pömpeliin. Kotijoukkueen maalintekoyritykset kilpistyivät viimeistään vierailijoiden parhaana palkitun maalivahti Aleksandr Djatchenkon varmoihin torjuntoihin. RiPS pääsi vielä pari minuuttia ennen päätöstä juoksemaan maalintekoon. Näin ottelu päättyi 0-3. Palkintoraati, MPS:n menestysvalmentajat Jyri Nieminen ja Mark Soutar näkivät kotijoukkueen parhaana paljon töitä keskikentällä tehneen Petri Oravaisen.

Huomenna torstaina 10.9. PuiU mittaa Porvoon mitan. Porvoon keskuskentällä odottaa nälkäinen, pisteitä janoava Akilles.

Malmin Ponnistajilla oli torstaina epäonnekas Hyvinkään reissu. Sarjapaikkaansa varmistellut HyPS korjasi potin 3-1 lukemin. Ponnareiden ainokaisen, 1-1 tasoituksen ensi jaksolla teki ruuhkatilanteesta Aku Iivonen. Etenkin toisen jakson alkupuoli oli ponnarinäytöstä, mutta maaleitta. Kotijoukkue pääsi onnekkaasti 2-1 johtoon. Jahti jatkui, mutta malmilaishyökkäykset kilpistyivät lopulta tolppiin tai HyPS:an maalivahti Bruunin hyviin torjuntoihin. Lopussa kotijoukkueen lottoilta jatkui, kun se pääsi viimeistelemään 3-1 voiton.

Torstaina 10.9. kello 18 on ponnistajien vuoro löytää aseita Spartakia vastaan. Koitos nähdään Ala-Malmin nurmella.

MPS/Atletico Malmi veivasi lauantain sateessa Pukinmäen nurmella 90 minuuttia ilman maaleja. Kun niitä ei tehnyt vastustajakaan, IHK/OMV, niin kesy ottelu päättyi 0-0 lukemiin. Tasurista huolimatta Atletico istuu vahvasti kakkoslohkon kakkosena. Ero ottelun vähemmän pelanneeseen kärkijoukkue Espoon Palloon on 6 pistettä.

Perjantaina 11.9. Atletico  vierailee Koivusaaren tekonurmella NouLa:n vieraana.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliKimmo Oksanen ja Sirpa Kähkönen kirjastovieraina
Seuraava artikkeliHuvipuistoon kotikulmilla