Kaljakellujat lilluivat väljästi

Tätä sankarimatkaajaa ei pääse nälkä yllättämään. KUVAT PIRJO PIHLAJAMAA

Kaljakellunta 2015 alkoi Heurekalta lauantaina kello 11 ja eteni Keravanjokea pitkin kohti Siltamäen Kirkonkylänkoskea.

Kaljakellunnasta on tullut tapahtuma, joka kerää katsojia rannoille. Osallistujia oli tänä vuonna silmin nähden vähemmän kuin aiempina vuosina, ja vähävirtaisessa joessa oli hyvin tilaa lillua.

Prinsessaveneessä oli rento meininki.
Prinsessaveneessä oli rento meininki.

Aiemmilta vuosilta tuttu helle ei hemmotellut osallistujia, mutta ei sadekaan kastellut kellujia. Sään lisäksi osan juhlakansaa saattoi napata Kalliossa pidetty ilmainen katutapahtuma.

Tapaninvainiolainen Pentti Karvonen vietti tunteja Keravanjoen rannalla maalaten öljyväreillä maisemataulua, johon hän ikuisti myös kellujien hahmoja.
– Viime kesänä maalasin kaljakelluntaa Tuomarinkylän kohdalla. Ihan harrastuksekseni maalaan. Loppuvuodeksi olen kysellyt, jos saisin laittaa näyttelyn Pukinmäen kirjastoon. Jos taulusta tulee hyvä, voin tuoda sen sinne näyttelyyn, kertoo Malmin työväenopistosta oppia ammentava Karvonen.

Myös Vantaanjokea pitkin lipui satunnaisia kellujia, vaikka sen vuoro on joka toinen vuosi. Tästä Tapaninvainion joenranta-asukkaat tuskin pahastuivat, sillä leppoisan kellunnan varjopuoliin kuuluvalta roskaamiselta ei vältytty tälläkään kertaa. Suurimmat sotkut jäivät Vantaan huoleksi

Pirjo Pihlajamaa