Elite Alexa kisasi Tartossa

Elite Alexan tyttöjä jännitti ennen omaa vuoroa, mutta esitys sujui silti hyvin. KUVA OSKAR JÄRVINEN

Tapanilan Erän 10-12-vuotiaiden edustusjoukkue Elite Alexa edusti Suomea joukkuevoimistelun kansainvälisissä Miss Valentine-kilpailuissa Tartossa Virossa viime viikonloppuna.

Joukkue matkusti ensimmäisiin ulkomaan kisoihinsa torstaina ja jo samana iltana tytöt pääsivät tutustumaan kisapaikkaan ”A Le Coq”-Areenaan virallisissa harjoituksissa.
Perjantaina aamupäivällä oli itse kisasuorituksen vuoro. Tytöt tekivät ehjän suorituksen, eikä isoja virheitä nähty. Kilpailukausi jatkuu aina kesäkuun alun SM-kisoihin asti, joten esitys oli kauden alku huomioiden varsin hyvä.
-Tytöt olivat ennen suoritusta hieman tavanomaista jännittyneempiä, mutta matolla nähtiin silti ilmaisullinen ja yhdenaikainen suoritus, kertoo joukkueen vastuuvalmentaja Emmi Piippo.

Elite Alexan voimistelijat olivatkin pettyneitä, kun yhteispisteiksi kuulutettiin 14.45. Vasta joukkueen poistuttua kisapaikalta, selvisi toimitsijoiden laskuvirhe ja joukkueen oikeaksi yhteispistemääräksi korjattiin 15.45, joka koostuu teknisistä (5.15), taiteellisista (2.75) ja suorituspisteistä (7.55). Näihin pisteisiin niin voimistelijat kuin valmentajatkin olivat tyytyväisiä. Yhteispisteissä Elite Alexa sijoittui yhdeksänneksi. Sarjan kaksoisvoitto meni Venäjälle (Anabele ja Virginia) ja pronssimitalit Viron GC Janika Grisetelle.
8-10-vuotiaiden sarjassa SC Vantaan Elite Electra sijoittui niinikään yhdeksänneksi pistein 13.95, ollen paras mukanaolleista suomalaisjoukkueista.

Junioreiden Challenge Cupissa Suomea edusti Tapanilan Erän ja SC Vantaan yhteistyöjoukkue Elite. Harmittavan sairastapauksen vuoksi joukkue joutui kisamatolle vain kuuden voimistelijan voimin. Tytöt tekivät silti ehjän suorituksen saaden yhteispisteiksi 15.45. Tämä ei kuitenkaan riittänyt paikkaan sunnuntaina kisattavassa finaalissa, sillä maakiintiön takia kustakin maasta loppukilpailuun voi päästä enintään kaksi joukkuetta.

Eliten seuraava koitos on jo viikon kuluttua Kisakalliossa pidettävä valintakilpailu, jonka perusteella valitaan Suomen edustajat maaliskuun lopussa Bulgariassa kisattavaan Challenge Cup II:een.
Elite Alexan seuraava kilpailu on 14.3 Espoossa kisattava kansainvälinen OVO Cup, jonne myös Elite osallistuu. Samassa kisassa virallisen debyyttinsä tekee myös Tapanilan Erän ja SC Vantaan uusin yhteistyöjoukkue Elite Pre Juniors kahdella kokoonpanollaan.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliPoliisi etsii Latokartanon Siwan ryöstäjää
Seuraava artikkeliSairaalan pysäkki poistuu syksyllä 2016