Taikuri nimeltä Sumupilvi on vasta 10-vuotias tapanilalainen Elis. Puolentoista vuoden harjoittelusta huolimatta häneltä sujuu käsittämättömien taikatemppujen teko niin korteilla, kupeilla, palloilla kuin muillakin apuvälineillä.
-Katsoin usein Jokeri Pokeri Box -ohjelmaa, se oli tosi hyvä! Simo Aalto on esikuvani ja hänen YouTube-videoiltaan opettelin itsekseni joitain temppuja. Sitten yksi kaverini näki Linnanmäen sirkuskoulun taikuus-kurssin kokeilukertamainoksen. Kaverini ei innostunut jatkamaan, mutta minä halusin oppia lisää, kertoo Elis.
Ihan ensimmäinen temppu, jonka Elis oppi, oli kuitenkin isän opettama korttitemppu.
-Korttitemppuja teen edelleen, osaan niitä varmaan sata. Niissä käytetään ensimmäkseen ihan tavallisen näköisiä kortteja, mutta pinta on niissä vähän liukkaampi.
Elis käyttää apuvälineinä tempuissaan myös palloja, kuppeja, kolikoita, naruja, renkaita ja liinoja.
-Narutemput oli alkuun vaikeimpia. Nykyään minulla on noin 70-80 temppua, joita voin esittää.
Elis on järjestänyt kotipihallaan Terveystiellä jo muutaman kerran oman Taikashow:n, johon on myös tehnyt mainokset, valinnut taustamusiikin, tilannut väliaikatarjoilut äidiltään ja hoitanut kaikki järjestelyt itse. Sumupilvi -taikurin voi myös tilata vaikkapa lasten synttäreille. Eliksellä on jo muutamia keikkoja ollutkin.
-Usein pyydetään vaikka puolen tunnin settiä, oma taikashowni on yleensä reilun tunnin tai puolentoista mittainen väliaikoineen. Siihen mahtuu noin 24 temppua ja yleensä valitsen aina uusimmat, ettei kukaan olisi nähnyt niitä aiemmin, nuori taikuri kertoo. Moni temppu vaatii sorminäppäryyttä ja taikuus-kurssin opettaja Ben Elf on suositellut harjoittelemaan temppuja pelin edessä.
-Opin siellä Linnanmäen sirkuskoulussa joka keskiviikko uuden tempun, jota sitten viikon mittaan harjoittelen. Itsekseni saatan opetella myös YouTubesta jotain.
Taikuri Sumupilvi käyttää esiintyessään pikkutakkia ja taikurinhattua. Kaneja tai kyyhkysiä hän ei kuitenkaan hatustaan tempaise.
-Isä on joskus minulla avustajana, ja hänelle olen jotain temppujen salaisuuksiakin paljastanut, jotta osaa auttaa oikein. Muutenhan taikuri ei saa koskaan paljastaa miten temppu tehdään, Elis painottaa.
Vaikka taikatemppujen teko onkin yksi Elin lempipuuhista, riittää aikaa myös teatterille ja rumpujen soittamiselle bändissä.
-Ne kaikki tukee toisiaan, kun kaikkiin liittyy esiintyminen, sulavasanainen nuori taikuri tietää. Jos taikatemppujen teko kiinnostaa, saa kaupoista jo parillakympillä hyvän taikurisetin.
Ja jos innostaa enemmän, kannustaa Elis lähtemään mukaan taikuus-kursseille, jotka alkavat Tapanilassa taas syksyllä.