Lukiot ja Stadin AO haluttuja opiskelupaikkoja

Medialukiossa on sekä yleislinja, että media-alaan painottuva linja.
Yhteishaussa kaupungin lukioissa ja Stadin AO:ssa on yhteensä 5 917 aloituspaikkaa. Kevään yhteishaussa näille paikoille haki 6 300 ensisijaista hakijaa. Stadin Ammattiopistossa suosituimpia hakukohteita olivat hammastekniikka, lääkeala, hius- ja kauneudenhoito, media-ala ja kuvallinen ilmaisu, sähkö- ja automaatioala ja välinehuoltoala. Niistä kolmea ensimmäistä voi opiskella Malmin toimipisteessä Vilppulantiellä.
Helsingin kaupungin 15 lukiosta Koillisessa sijaitsee Medialukio, jossa yleislinjalla sisäänpääsyn alin keskiarvo oli 7,17. Medialinjalla pisteitä tuli saada 7/12. Helsingin kaupungin suomenkielisissä lukioissa alin keskiarvoraja oli 7,08 ja ruotsinkielisissä lukioissa 7,92.
Kaupungin lukioiden lisäksi Viikissä toimii Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu, jonne pääsi 80 uutta opiskelijaa ja Helsingin Uuden yhteiskoulun lukio, joka täyttää pian 125 vuotta.
Jos nuori ei saanut yhteishaussa toisen asteen opiskelupaikkaa, hän voi hakea paikkaa Stadin AO:sta tai lukioista joustavasti ympäri vuoden. Syksyllä, talvella ja keväällä lukioiden hakuun tulevat lukuvuoden aikana vapautuneet opiskelupaikat. Tämän kesän haussa on tarjolla yhteishaussa täyttämättä jääneitä opiskelupaikkoja.
TL
Edellinen artikkeliEliksen taikatemput uppoavat aikuisiinkin
Seuraava artikkeliLäjityksiä Puistolassa