Ansaittuja tunnustuksia

Leppoisaa juhannusta, liput hulmuamaan!

Viime viikolla vietettiin Helsinki-päivää kotikaupunkimme syntymäpäivän kunniaksi. Helsinki-päivän juhlissa on aina jotain perinteistä ja jotain uutta. Traditioita ovat muun muassa palkitsemiset, joita nyt osui peräti kaksin kappalein Koilliseen. Vapaaehtoistoimintaa harvoin palkitaan, mutta nyt niin kaupunginosaseurojen toiminnassa kuin monessa muussakin asukkaita ja jopa kaupunkia hyödyttävissä hankkeissa mukana ollut Viikki-Seuran puheenjohtaja Riitta Korhonen sai tunnuksen Vuoden 2024 Stadin Friidu. Toinen kunnianosoitus, Vuoden urheiluseura osui sekin oikeaan kohteeseen, yli 90 vuotta Koillisessa toimineelle ja asukkaita monessa polvessa liikuttaneelle Tapanilan Erälle.

Jo aiemmin keväällä Malmilla Solhemissa pientä toimistoaan pitävä Norr om Stan -yhdistys sai peräti kaksi tunnustusta kaikesta siitä työstä, jota ovat ruotsinkielisten lasten, nuorten ja myös aikuisten hyväksi tehneet. Kesäkuun alkuviikot siellä on pidetty lasten kesäleirejä, joiden ohjaajina toimivat yhdistyksen oman johtajakoulutuksen käyneet nuoret. Vastaavanlaista toimintaa on Koillisessakin monella yhdistyksellä ja järjestöllä. Kesän leirit tarjoavat nuorille mainioita tilaisuuksia harjoittaa kykyjään ryhmien johtamisessa ja ohjelmanumeroiden vetämisessä. Sitä taitoa aikuisenakin tarvitaan.

Monen kesään kuuluu kalastus. Vanhankaupunginlahti on suosittu onkipaikka, mutta nyt kaupunki suosittelee, etteivät ainakaan raskaana olevat, lapset ja muut riskiryhmäläiset söisi sieltä kalastettuja haukia ja isoja ahvenia niiden korkean PFAS-yhdisteiden pitoisuuden vuoksi. Huomenna torstaina vietetään kesäpäivänseisausta, jonka jälkeen alkaa päivä taas hiljalleen lyhentyä. Tulevana viikonvaihteena juhlitaan juhannusta. Silloin moni suuntaa mökeilleen tai retkeilemään luontoon. Juhannus hiljentää kaupunkia ja vähentää kotimaan matkailijoiden osuutta Helsingissä. Vantaanjoen varsilla näkynee silti runsaasti väkeä nauttimassa vapaapäivästä veden äärellä. Lehden kesätauko koittaa sitten perinteiseen tapaan heinäkuussa, mutta vielä ilmestyy 3.7. lehti ennen lomia.

Leppoisaa juhannusta, liput hulmuamaan!
Edellinen artikkeliKaupungin synttäreillä palkittiin ja viihdyttiin
Seuraava artikkeliTuplasti tunnustusta 20-vuotisjuhlavuonna