Kaupungin synttäreillä palkittiin ja viihdyttiin

Ala-Malmin puistossa vietettiin Helsinki-päivää etenkin vanhemman väen voimin. Kuva Teija Loponen

Riitta Korhosesta Stadin Friidu ja Tapanilan Erästä vuoden urheiluseura
Helsinki-päivää vietettiin keskiviikkona 12.6. monenlaisin ohjelmin. Stadin Slangi ry valitsee vuosittain Stadin Friidun ja Kundin, tällä kertaa Friiduksi nousi Viikki-Seuran puheenjohtaja Riitta Korhonen. Kaupunki puolestaan valitsi vuoden urheiluseuraksi Tapanilan Erän.

Espan lavalle sai Stadin Friiduna kutsun jo vuosia Viikki-Seuran puheenjohtajana ja muutenkin kaupunkiaktivistina tunnetuksi tullut Riitta Korhonen. Hänen toimintaansa arvostettiin erityisesti kaupungin tärkeiden kulttuuri- ja luontokohteiden puolesta. Korhosella oli avainrooli arvokkaan Annalan huvilan pelastajana puutarhakulttuurin keitaaksi. Korhonen muutti Helsinkiin yli 50 vuotta sitten ja on toiminut aktiivisti kaupunginosayhdistyksissä. Luonto on ollut hänelle tärkeä myös työssä. Koulutukseltaan hän on geologi ja maailmallakin tunnettu turveasiantuntija. Stadin Kundiksi valittiin kielen tutkija, tietokirjailija, kolumnisti Janne Saarikivi.

Vuoden 2024 helsinkiläinen urheiluseura -tittelin sai Tapanilan Erä ry, joka palkittiin 5 000 euron stipendillä. Tapanilan Erä ry tarjoaa Koillis-Helsingissä useissa lajeissa laaja-alaista toimintaa matalan kynnyksen liikuntaryhmistä aina kilpa- ja huippu-urheiluun asti. Seuralla on avoin ja hyvä hallintotapa sekä osaavat ja koulututut valmentajat sekä ohjaajat. Sen tavoitteena on tuottaa liikuntamahdollisuuksia läpi elämänkaaren ja kohdella kaikkia tasavertaisesti.

Ala-Malmin puistossa Helsinki-päivää vietettiin useamman järjestön ja toimijan yhteisvoimin. Työpajoja tarjosivat Taiteen Sulattamo, Kuplakopla ja Pienperheyhdistys. Seurakunnan Varustamo järjesti Okko-oravan kierrätyskarkelot pohtimaan ympäristöteemoja. Malmitalon aulassa oli Reflektorin Muksut mäppää -työpaja. jossa saattoi piirtää Malmitalon seinälle heijastettavan teoksen. Orkesteri sai väen tanssimaan ja Illan mittaan lavalle nousi useita nimekkäitä artisteja paikalle osuneita viihdyttämään.

Teija Loponen
Edellinen artikkeliPuiU jatkaa voittoisasti, Ticon kone yskähtelee
Seuraava artikkeliAnsaittuja tunnustuksia