Väärä päätös!

Uimahallissa käynti muuttui monelle kalliimmaksi. Kuva Teija Loponen
Helsingin liikunta- ja kulttuurilautakunnan päätös 1.3.2024 koskien erityisuimakorttien rajaamista vain liikuntaesteisille.
Lautakunta on päättänyt rajata erityisuimakortin pois astmaatikoilta ja sydän- ja verisuonisairailta. Itse olen 77-vuotias astmaatikko ja minulle on myönnetty pitkäaikaissairauden vuoksi erityisuimakortti. Olen käynyt säännöllisesti vesijuoksussa viikoittain joka on ollut rentouttava liikuntamuoto, sillä minulla on myös osteoporoosi joka todettiin jo 1995. Käyn Malmin uimahallissa joka on minua lähellä. Siellä on myös rentouttava vesihieronta-allas. En jaksa enää fyysisesti käydä kauempana.
Nyt tämä ihana liikuntamuoto on lautakunnan päätöksellä viety pois meiltä rajaamalla erityisuimakortti ainoastaan liikuntaesteisille. Peruste oli yhdenvertaisuus? Mikä yhdenvertaisuus, nythän se ei juuri tapahdu kun saatu etu viedään pois. Suunnitteilla on kuulemma jokin vastaavanlainen kortti Kelan tukien saajille, ei meille, joilla tukia ei ole. Koen tämän suureksi vääryydeksi. Sydän- ja verisuonisairailla on kalliit lääkehoidot pallolaajennuksen jälkeen. Vesiliikunta on pehmeää liikuntaa ja lääkäritkin sitä suosittelevat. Ihmettelen kuitenkin että lautakunnan lääkäri oli puoltamassa uutta päätöstä poistaa meiltä mahdollisuus erityisuimakorttiin.
Ikäihmisille lähin uimahalli on tärkeä sillä kunto ei enää kasva vaan vähenee koko ajan. Onhan erilaista liikuntaa ympäri kaupunkia, se vaatii kuitenkin reppu selässä kävelemistä kulkuneuvosta toiseen ennen perille pääsemistä. Se ei ole enää vaihtoehto tällä iällä.
Nimimerkki: ”Mikä neuvoksi”
Edellinen artikkeli380 miljoonan euron sairaalan alta puretaan paljon
Seuraava artikkeliKaupunkipyöräkausi käyntiin