Kaupunkipyöräkausi käyntiin

Kaupunkipyörät saapuivat Malmilla Kotinummentielle viime viikolla. Kuva Teija Loponen
Uusi kaupunkipyöräkausi alkaa aprillipäivänä 1.4. ja kestää lokakuun loppuun asti. Jatkossa kaupunkipyörillä on mahdollista pyöräillä tuplasti pidempään. Helsingissä matka-aikaa on pidennetty 60 minuuttiin.

Helsingissä ja Espoossa on yhteinen kaupunkipyöräpalvelu ja Vantaalla on omansa. Palveluiden pyöriä ei voi käyttää ristiin. Reittioppaasta näkee reaaliaikaisesti käytössä olevat asemat, pyörien määrän ja reitit asemille. Asiakaskyselyiden tuloksissa esiin nousseet toiveet pidemmästä matka-ajasta on otettu huomioon, ja tällä kaudella pilotoidaan pidempiä käyttöaikoja. Kaikkiin tuotteisiin sisältyy rajaton määrä 1 tai 2 tunnin matkoja niiden voimassaolon ajan. Jos pyörää käyttää yhtäjaksoisesti Helsingissä ja Espoossa pidempään kuin tunnin, lisäveloitus on 1 e/30 min. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Enimmäiskäyttöajan ylityksestä veloitetaan lisämaksujen ohella 80 euron viivästysmaksu.

Pyörän käyttöoikeuden voi ostaa 1.4. alkaen myös lyhyemmäksi ajaksi eli päiväksi (5 euroa) tai viikoksi (10 euroa). Viime kevään uusi tuote jatkuva kuukausitilaus on vakinaistettu osaksi valikoimaa ja maksaa 10 euroa kuukaudessa. Viime kaudella voimassa olleet jatkuvat tilaukset eivät uusiudu kauden alkaessa automaattisesti. Säätilanne hankaloitti alkuun asemien asennusta, eikä kaikkia pyöräasemia ehditä asentamaan 1.4. mennessä.

Käytössä olevat asemat löytyvät kaupunkipyörien verkkosivuilta ja Reittioppaasta. Reittioppaassa tulee sallia paikannus, jolloin se näyttää lähimmät pyöräasemat, saatavilla olevien pyörien määrän sekä lisäksi reitin asemalle.
Teija Loponen

Edellinen artikkeliVäärä päätös!
Seuraava artikkeliKevät koittaa