Kevät koittaa

On jälleen aika kääntää viisareita kohti kesää.

Eräänlainen superviikonloppu on edessä. Tulevana viikonloppuna vietetään suurta kirkollista juhlaa, pääsiäistä. Tämän viikon sunnuntaina siirrytään myös kesäaikaan, mikä tarkoittaa jälleen kerran kellojen viisareiden siirtämistä. Maanantai on lisäksi aprillipäivä, joskin 2. pääsiäispäivä vähentänee aprillipilojen tekemistä ihmisten ollessa viettämässä pitkää viikonloppua. Kevät kuitenkin tekee vahvasti tuloaan, lumet ovat isoja kasoja lukuunottamatta poissa, ensimmäiset kevään kukkaset puskevat aurinkoisimmissa paikoissa esiin ja vihdoin voi korjata talvivaatteet pois odottamaan seuraavaa kylmää kautta.

Täällä Koillisessa ovat kaupunkipyörätkin jo ilmestyneet kaduille ja tulevat käyttöön heti huhtikuun alusta. Vielä kun kaupunki ehtii kerätä hiekat pois kevyenliikenteen väyliltä, on fillareilla liikkuminen mukavampaa. Pyöräilyn suosio on yhä vain kasvussa. Työmatkapyöräily on lisääntynyt baanojen myötä ja Pohjoisbaanan rakentamista odotellaan kovasti. Mitä paremmat väylät, sitä enemmän niitä käytetään. Ja on hienoa, että pyöräilijöille tehdään myös erillisiä väyliä, jotta jalankulkijoiden ja koirien ulkoiluttajien kanssa ei synny vääränlaisia kohtaamisia.

Koillisessa eletään suurten mullistusten aikoja. Tosin nyt vielä lähinnä suunnitelmatasolla. Kirkonkyläntien varsi tulee muuttumaan rajusti, sairaala laajentumaan, Fallkulla saa hevostallin, ja Sepänmäki aivan uuden ilmeen, niistä kerromme tässä lehdessä. Koillisen kaupunginosat menettävät terveysasemansa ja muitakin terveys- ja sosiaalipalveluita tämän hetkisten suunnitelmien mukaan. Maailma muuttuu, mutta ei kaikessa asukkaiden mielestä hyvään suuntaan.

Oma kulttuurin kehtomme Malmitalo tulee sekin osin uudistumaan, ehkä jopa laajentumaan. Mielenkiintoista on sekin, että kesällä Malmilla tullaan järjestämään Helsinki-oppaiden tekemiä kierroksia, niistä kerromme kevään edetessä. Seuraavasta lehdestä voi lukea muun muassa OmaStadissa läpimenneistä Koillista koskettavista hankkeista. Ne ovat alueen asukkaiden toivomia uudistuksia ja jatkoon pääsivät eniten täällä ääniä saaneet ehdotukset.
Sunnuntaina siirrytään jälleen kesäaikaan!

Edellinen artikkeliKaupunkipyöräkausi käyntiin
Seuraava artikkeliSepänmäestä toivottiin kylämäisempää