Ison muutoksen vuosi Pukinmäessä

Kohta sammuvat Pukinmäen kartanon valot. Kuva Tero Tuomisto
Pukinmäki-seuran hallitus on järjestäytynyt uuden toimintavuoden alettua. Syyskokous valitsi kotiseu-tuyhdistyksen puheenjohtajaksi edelleen Seppo Höltän. Hallitus valitsi keskuudestaan varapuheenjohta-jaksi Elisa Gyllingin ja sihteeriksi Tero Tuomiston. Muut hallituksen jäsenet ovat Ritva Borodavkin, Kauko Koskinen, Mauri Rantanen, Milka Reinimaa ja Reijo Vuorento.
Vastuuhenkilöitä nimettiin eri tehtäviin ja kevään toimintaakin suunniteltiin. Kevätkokous on 27.3. Madetojan palvelutalossa. Paikkakunnan yhdistysten yhteinen kotiseututapahtuma, Pukinmäki-päivät, toteutetaan viikonloppuna 25.–26.5. Kun menossa on Kotiseutuliiton 75-vuotisjuhlavuosi ja lisäksi suomalaisen sivistyksen 150-vuotisjuhlavuosi, tulevat nämäkin teemat olemaan tilaisuuksissa esillä. Seura hoitaa edelleen Pukinmäen rantapuiston viljelypalstoja kaupungin vuokralaisena.
Kevättalvi 2024 merkitsee paikkakunnan kotiseututoiminnassa suurta muutosta. Kaupungilla on Pukinmäen kartanon myyntiaikeita ja se on jo irtisanonut seuran kartanolta. Seura lähtee sieltä tavaroineen viimeistään huhtikuun lopussa. Siihen katkeaa vuonna 1996 alkanut historiallisesti merkittävän kartanon toiminta kotiseututoiminnan paikallisena keskuksena. Muutoksen takia on seuran hallitus jo pitänyt Pukinmäen VPK:n kanssa yhteisneuvottelun kaikkia kartanon käyttäjätahoja auttavan toimitilaratkaisun löytämiseksi tässä vaikeassa tilanteessa.
TT
Edellinen artikkeliSota toi Galinan Tapanilaan
Seuraava artikkeliTapulissa ollaan tyytymättömiä