Tapulissa ollaan tyytymättömiä

Tapulin leikkipuisto oli mieleinen leikkipaikka alueen lapsille vuosikymmenet. Arkistokuva Teija Loponen
Tapulikaupunki-Seura ry. on jättänyt muistutuksen Maatullinkoulua ja Suuntimopuistoa koskevasta asemakaavaehdotuksesta.

-Tämä kaavaprosessi on edennyt väärin päin. Ensin olisi pitänyt laatia kaavamuutos ja vasta sitten aloittaa kaavan toteuttaminen. Nyt asukkaat ja muut osalliset eivät päässeet vaikuttamaan tonttien uuteen käyttöön, vaikka maankäyttö- ja rakennuslaki nimenomaan edellyttää sitä. Puretun Maatullinkoulun tilalle on jo rakenteilla huomattavan suuri koulu sekä tilat päiväkotia ja leikkipuistoa varten, huomautetaan muistutuksessa. Seura toteaa, että koska tontti sijaitsee vaikeakulkuisessa paikassa ja tontin vierellä on jo yksi päiväkoti, olisi osallisten näkemykset pitänyt ehdottomasti huomioida.

-Liikenteen järjestäminen näin suurelle käyttäjämäärälle ei tule onnistumaan. Jokainen ymmärtää, että lisääntyvä käyttäjämäärä tuo mukanaan autoliikennettä ja pysäköintiä, jotka eivät mahdu kapealle Kämnerintielle. Autojen kääntyily Maatullinkujalle rakennettavalla levennyksellä tulee aiheuttamaan vaaratilanteita.

Seura toistaa jo aiemmin esittämänsä kysymyksen, miksi leikkipuisto Tapulin ulkoalueita ja sisätiloja suunnitellaan osana monitoimitalohanketta. Tähän ei ole saatu vastausta.

-Tapulin leikkipuisto on alueemme kotiseutuhistoriaa. Leksu rakennettiin nykyiselle paikalleen Tapulikaupungin asuinalueen perustamisen yhteydessä. Tasainen, eleetön maa-ala muokattiin kumpuilevaksi ja kasvustoltaan mielenkiintoiseksi puistoksi, jonka kumpareet ja pensaikot ovat olleet lasten leikkipaikkoina vuosikymmeniä. Seura katsoo, että leikkipuisto on palautettava kokonaan alkuperäiseen käyttöönsä.
-Tapulin leikkipuisto on tärkeä osa alueemme historiaa ja asukkaiden muistoja. Puiston toimintojen siirtäminen Maatullinkoulun yhteyteen rikkoisi jälleen yhden historiakerrostuman nuorelta alueeltamme, Tapulikaupunki-Seura toteaa.
TL
Edellinen artikkeliIson muutoksen vuosi Pukinmäessä
Seuraava artikkeliSuutarila saa sunnuntaibussin