Kaija Koolle toivotaan muraalia Pihlajamäkeen

Leikkipuisto Linnunradan uusi kanala on yksi OmaStadi-hankkeena Koillisessa toteutettu toive. Kuva Teija Loponen
OmaStadi-ehdotukset on tehty ja nyt on taas aika äänestää. OmaStadiin tuli jälleen rutkasti toiveita Koillisestakin. Niistä eniten ääniä saavilla on mahdollisuus toteutua.

Aikaisempien kahden vuoden OmaStadi -kierrosten aikana on äänestetty kaikkiaan 119 ehdotusta toteutukseen. Nyt tarjolla on koko kaupungin tasolla 698 ehdotusta. Koillisesta on äänestetty edellisvuosina 13 ehdotusta toteutettavaksi. Kahden ensimmäisen kierroksen aikana on toteutettu muun muassa nämä ehdotukset: Koillisen lähiluonnon puolesta, kukkaniittyjä ja lammikoita täynnä elämää, 3D-tulostimien hankinta alueen kirjastoihin, Liikuntaa ja hyvinvointia tukevia palveluita ikäihmisille Koillis-Helsinkiin – Lähelle kotia sekä Save Savela-Pihlajamäen nuorisopuiston kehittäminen.

Ensimmäisellä kierroksella, 2018-2019 koko kaupungissa äänestysprosentti oli 8.6. ja äänestäneitä 49 705. Viime kierroksella äänestysprosentti oli 8,1 ja äänestäneitä kaikkiaan 47 064. Laskuun vaikutti korona, koska tuettua äänestystä ei voitu järjestää. Koillisessa äänestysprosentti vuonna 2018-2019 oli 7.3 ja viime kierroksella 7.9. Nyt odotellaan jälleen siihen nousua, sillä hyviä ehdotuksia on jälleen tarjolla kaikista kaupunginosistamme.
Kalleimmasta päästä olevia toiveita täällä Koillisessa ovat tällä kertaa edullista vuokratilaa kuvataiteilijoille, turvallisia oleskelutiloja nuorille, Unikon leikklpuiston pihan uudistaminen eri-ikäisille toimivaksi kokonaisuudeksi, Tapanilan leikkipuistojen uudistaminen ja leikkipuisto rakentaminen Fallkullan kotieläintilalle.

Tähän lähemmäs 500 000 euroa maksavien toiveiden joukkoon kuuluvat myös Helppokäyttöiset digitaaliset Ympäristö-Ystävä -työkalut, Pukinmäenkaaren Polun hiekkakentälle keinonurmi, Siltamäen palvelutalot asukkaiden käyttöön, ”Mummola” huolituoleineen Puistolaan ja Tapulikaupunkiin, olohuone Jakomäkeen, nurmikenttä Pukinmäen liikuntapuistoon, Sunilanpuiston Ankkalammen kunnostus, Maarianmaan skeittipaikka, kuivan maan matonpesupaikkoja ja leikkipuisto Viikkarin kunnostus sekä tekonurmikenttä Ala-Malmin urheilupuistoon.

Leikkipuistojen ja muidenkin puistojen kunnostusta toivottiin useammassa paikassa, samoin lisää ulkokuntosaleja. Myös koirapuistoja kaivattaisiin useampiin paikkoihin. Ulkohuusseja on toivottu muun muassa Tervapääskyn puistoon, kuntoportaat haluttaisiin nyt Hiidenkivenpuistoon. Vehreyttä, kukkia, puita ja niittyjä esitettiin lukuisissa toiveissa. Samoin ulkovalaistuksen lisäämistä ja yleisten paikkojen siistimistä. Pihlajamäessä ehdotettiin siellä asuneen Kaija Koon kunniaksi muraalia seinään, paikallisrunoutta Pihlajamäen roskiksiin ja hienojen hiidenkirnujen hyödyntämistä. Kouluille toivottiin niin kotitalousopetusta, eläinharrastuksia, nettiturvallisuutta -mediatyöpajaa, sateenkaaritoimintaa, kuin jalkapallovalmennusta ja viittomakielen opetusta.

OmaStadi-äänestys järjestetään 28.2.-17.3.2024. Äänestys on alueellinen, joten jokainen voi äänestää yhden suurpiirin ehdotuksia. Ääniä on käytettävissä viisi, mutta samalle ehdotukselle ei voi antaa kuin yhden äänen. Äänioikeutettuja ovat kaikki Helsingissä asuvat 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt. Äänestäminen tapahtuu omastadi.hel.fi -sivustolla.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliAlli Kaivola – pirteä satavuotias
Seuraava artikkeliAika vaikuttaa