Aika vaikuttaa

OmaStadi-ehdotuksissa toivotaan muun muassa lisää kuivan maan matonpesupaikkoja.
Presidentinvaalit ovat takana ja uusi presidentti astuu pian virkaansa. Mutta jälleen meillä on mahdollisuus vaikuttaa. Helsingin kaupunki antaa tänäkin vuonna mittavan rahapotin, yhteensä 8,8 miljoonaa euroa, asukkaiden toiveiden täyttämiseen. Tätä osallistuvaa vaikuttamista kaupungin budjetin käyttämiseen pääsee toteuttamaan OmaStadin ehdotusten tiimoilta. Meiltä Koillis-Helsingistä on jälleen mittava määrä ehdotuksia tarjolla esimerkiksi liikuntaan ja ulkoiluun liittyen, sekä puistojen ja muiden paikkojen kohentamiseksi tai vaikkapa uusien leikki- tai koirapuistojen rakentamiseksi.
Jokainen 13 vuotta täyttänyt helsinkiläinen saa äänestää haluamiaan viittä ehdotusta omalla asuinalueellaan. Äänestäminen alkaa tänään ja kestää 17.3. saakka. Aiemmilla OmaStadin -äänestyskierroksilla on toteutettu monenlaisia toiveita. Valtaosa Koillisen hyväksytyistä 13 hankkeesta on jo valmiina, muutama on vielä työn alla. OmaStadissa demokratia toimii varsin hyvin, koska ehdotuksia voi tehdä kuka vain ja äänestääkin voi useampaa itselleen tärkeää ehdotusta. Eniten ääniä saaneet esitykset voivat toteutua. Käytettävissä oleva summa kuitenkin rajaa sitä, mitä kaikkea voidaan lopulta toteuttaa.
Malmilaiset saavat huomenna, kuun viimeisenä päivänä vieraakseen kaupungin virkamiehiä ja pormestarin. He esittelevät etenkin malmilaisia koskevia hankkeita ja vastailevat joihinkin asukkaiden esittämiin kysymyksiin. Malmilla onkin tulossa mittavia mullistuksia lähivuosina. Nosturit kuuluvat siis vielä pitkään Malmin siluettiin. Tulevat muutokset vaikuttavat niin asumiseen kuin alueen palveluihin ja viihtyvyyteen. Sosiaali- ja terveyspuolen palveluvaikutukset kohdistuvat koko Koilliseen, ei vain Malmille. Monenlaisia suunnitelmia on työn alla muissakin kaupunginosissa ja niissä kaupunki esittelee kaavailujaan pääosin verkkotilaisuuksissa.
OmaStadin ehdotusten äänestäminen käynnistyi 28.2. Nyt on aika vaikuttaa!
Edellinen artikkeliKaija Koolle toivotaan muraalia Pihlajamäkeen
Seuraava artikkeliSota toi Galinan Tapanilaan